Google+ Followers

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

Μουσταλευριά με πετιμέζι και τριμμένο μουστοκούλουρο


Υλικά (για περίπου 6 μπωλ):

  • 1 κούπα πετιμέζι
  • 3,5 κούπες νερό
  • 1 κούπα αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα ή λίγη κανελίτσα γι άρωμα
  • Τριμμένο μουστοκούλουρο ή καρύδι και κανέλα για στόλισμα.

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύω το νερό με το πετιμέζι.
  • Στο μισό μείγμα διαλύω το αλεύρι και το άλλο μισό το βάζω σε κατσαρόλα να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, ρίχνω μέσα το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύω συνεχώς καθώς βράζει.
  • Όταν αρχίζει να πήζει και να σκουραίνει ελαφρά, χαμηλώνω τη φωτιά και το αφήνω να δέσει ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Ρίχνω το κλαδάκι αρμπαρόριζας ή λίγη κανελίτσα.
  • Αδειάζω στα μπολ και αν θέλω βαζω ενδιάμεσα ή από πάνω τριμμένο μουστοκούλουρο ή καρύδι.

Καλή επιτυχία!!