Τριγωνάκια με πορτοκάλι και σοκολάτα



Υλικά (για 24 τριγωνάκια):

▪4 φύλλα κρούστας
▪βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα

Για τη κρέμα πορτοκάλι:

▪2,5 φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
▪4 κ.σ κορν φλάουερ
▪3-4 κ.σ ζάχαρη(δοκιμάζοντας το βλέπετε γιατί είναι αναλόγως με τη γλυκύτητα του πορτοκαλιού)
▪1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού

Για την επικάλυψη:

▪1 κουβερτούρα



Εκτέλεση:

Ετοιμάζω τη κρέμα για να κρυώσει. Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το μισό χυμό να ζεσταθεί και στον υπόλοιπο διαλύω το κορν φλάουερ. Ρίχνω και το υπόλοιπο στη κατσαρόλα και ανακατεύω. Βάζω τη ζάχαρη λίγη λίγη και δοκιμάζω αναλόγως πόσο γλυκιά ή ξυνή τη θέλουμε.Μόλις αρχίζει να πήζει τη βγάζω απ τη φωτιά και την αφήνω να κρυώσει. Όταν κρυώσει πήζει περισσότερο.
Στη συνέχεια παίρνω τα φύλλα κρούστας και το καθένα το κόβω σε 6 λωρίδες. Τη κάθε λωρίδα τη βουτυρώνω ελαφρά, βάζω μία κουταλίτσα από τη κρέμα στο κάτω μέρος και διπλώνω σε τρίγωνα. Στο τέλος κολλάω τις άκρες με λίγο νεράκι. Τυλίγω όλα τα τριγωνάκια και τα αραδιάζω σε ταψί απλωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνω στους 180° για 20'. Μόλις ψηθούν τα αφήνω να κρυώσουν καλά και ετοιμάζω τη κουβερτούρα για να τα βουτήξω.
Λιώνω στο φούρνο μικροκυμάτων τη κουβερτούρα και  όσο είναι ρευστή βουτάω τα τριγωνάκια ούτως ώστε να καλυφθούν μέχρι τη μέση και τα απλώνω σε λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσει η σοκολάτα.


Υ.Γ όση ώρα τυλίγω τα τριγωνάκια, τα φύλλα που έχω στην άκρη τα έχω σκεπασμένα με μία βρεμένη πετσέτα για να μη στεγνώνουν και μετά είναι δύσκολο να τα δουλέψουμε.


Καλή επιτυχία!!

Σχόλια

Best Sellers