Google+ Followers

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Φρατζολάκια ριγανάτα












Υλικα για 4 ψωμάκια:

▪2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 φακελάκι μαγιά
▪1 κ.σ ξύδι
▪Λίγο λάδι
▪Αλάτι
▪1 κ.σ. ρίγανη
▪Χλιαρό νερό
▪Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι, τη ρίγανη, το ξύδι και το λάδι και ανακατεύω. Βάζω νεράκι στο μπρίκι ίσα ίσα να γίνει χλιαρό. Αν βράσει δεν θα φουσκώσει η μαγιά. Ρίχνω στο αλεύρι το νεράκι λίγο λίγο και πλάθω τη ζύμη μέχρι να γίνει μαλακή και να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθω στρογγυλά ψωμάκια με λαδωμένα χέρια. Ετσι θα γίνει πιο τραγανή η κόρα. Τα βρέχω ελάχιστα και ρίχνω σουσαμάκι για να κολλήσει. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 35'.


Καλή επιτυχία!!