Μηλαρένιος χαλβάς με καρύδια

{Ίσως από τα αγαπημένα μου γλυκάκια...Πάντα το έτρωγα από τα χέρια του μπαμπά μου..Ήταν ο "ειδικός" στο χαλβά...κι έτσι μαθήτευσα δίπλα του..." Να προσέχεις το καβούρντισμα..και να χαμηλώνεις τη φωτιά όταν πέφτει το σιρόπι για να προλαβαίνει να "σκάει" το σιμιγδάλι". Σκέφτηκα όμως πως μπορώ να τον κάνω πιο ελαφρύ και φρουτένιο και να περιορίσω τη ζάχαρη, κι έτσι αντικατέστησα μέρος αυτής με μηλαράκι. Φτιάχνεται πανεύκολα χωρίς ξεχωριστά σιρόπια και κατσαρόλια και είναι πεντανόστιμος. Ξετρελάθηκε κι ο ειδικός...}























Υλικά:

▪2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό
▪200γρ. βούτυρο
▪1 φλιτζάνι ζάχαρη
▪2 φλιτζάνια μήλα πολτοποιημένα χωρίς τη φλούδα και τα κουκούτσια τους στο μπλέντερ
▪1 κουτ. σούπας κανέλα
▪3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
▪1/2 φλιτζάνι καρύδια

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζω το βούτυρο να λιώσει κι έπειτα ρίχνω το σιμιγδάλι. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο και να καβουρντιστεί μέχρι να χρυσήσει.( περίπου 8'-10')
Βγάζω τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνω τη ζάχαρη, τη κανέλα και το μήλο και ανακατεύω καλά. Ρίχνω και το νερό και ξαναβάζω τη κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύω μέχρι να ξεκολλάει ο χαλβάς από τα τοιχώματα. Τότε ρίχνω και τα καρύδια. Βάζω το χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Αφήνω να κρυώσει και ξεφορμάρω. Στολίζω αν θέλω με φέτες μήλου, καρύδια κ λίγη κανελίτσα.



Σχόλια

  1. Τι να πω!!!Συγχαρητηρια και θα το φτιαξω οπωσδηποτε.....!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία ιδέα με το μήλο, μπράβο σου!!! Μονο που αντι για βουτυρο εβαλα λαδι αλλά ευτυχως η γευση του μηλου το δροσιζει απο τη ''λαδιλα''.
    Σε ευχαριστούμε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers