Google+ Followers

Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Μήλα γεμιστά με πτι μπερ, κρανμπερις και μέλι

{Λιώνουν στο στόμα}
Υλικά:

▪4 μήλα
▪4 κ.σ μέλι
▪1/2 φλιτζάνι κράνμπερις
▪3/4 του φλιτζανιού πτι μπερ σπασμένα σε μικρά κομμάτια
▪1κ.γλ κανέλα κοφτό
▪Λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω τα κράνμπερις, τα πτι-μπερ, τη κανέλα και το μέλι και ανακατεύω καλά.

 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180 C. Πλένω καλά τα μήλα και τα σκουπίζω. Κόβω ένα καπάκι από επάνω μέρος τους, εκεί που  το κοτσάνι. Κρατάω κατά μέρος τα καπάκια και με ένα κουταλάκι αφαιρώ ένα μέρος από το εσωτερικό τω μήλων, αφήνοντας μόνο 1/2 εκατοστό περιμετρικά της φλούδας. Πετάω τα κουκούτσια και παίρνω όση σάρκα έχω βγάλει, την κομματιάζω και την ανακατεύω με τα υπόλοιπα υλικά του μπολ.

 Στερεώνω τα μήλα όρθια σε ένα μικρό ταψάκι που να τα χωράει ίσα-ίσα. Τα γεμίζω μέχρι επάνω με το μείγμα της γέμισης και τα σκεπάζω με τα καπάκια τους. Ψιλοκόβω το βούτυρο και το σκορπίζω πάνω στα καπάκια.

 Ψήνω τα μήλα για 30 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν και να ζαρώσει η φλούδα τους.