Google+ Followers

Τετάρτη, 7 Οκτωβρίου 2015

Πένες ολικής με μανιτάρια και χωριάτικο λουκάνικο

{Ένα εύκολο φαγάκι που το σκαρώνεις σε μισή ωρίτσα! Ιδανικό για μέρες φορτωμένες ή βαρεμάρας και βραδιές ταινίας στο σπίτι, παρέα με ένα ποτήρι κρασί...Για πιο ελαφριά επιλογή δοκιμάστε το με λουκάνικο κοτόπουλου ή γαλοπούλας. Δε λέω...εξίσου να σου τρέχουν τα σάλια..., απλά σκεφτείτε το καλά, γιατι ζεις μόνο μια φορα!! Υ.Γ Θα χρειαστείτε σαλιάρα...θα μείνει μεταξύ μας! Keep cooking "βουτυρομελάκια"!!}



Υλικά για 4 άτομα:

▪500 γρ. πένες ολικής άλεσης (ή κανονικές)
▪200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
▪1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
▪150 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
▪1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
▪1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
▪1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
▪Λάδι
▪Λίγο βούτυρο
▪Αλάτι-πιπέρι
▪Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνω λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές με λίγο αλάτι και πιπέρι. Σκεπάζω και αφήνω να πιουν τα υγρά τους για 5'. Βάζω λίγο βούτυρο, χαμηλώνω τη φωτιά και προσθέτω το λουκάνικο. Αφήνω να σιγοβράσουν. Προσθέτω και το κρασάκι κ αφήνω μισό λεπτό να εξατμιστεί.Βράζω τα ζυμαρικά, τα σουρώνω και τα προσθέτω στη κατσαρόλα με τα λαχανικά και το λουκάνικο. Ανακατεύω μέχρι να ενωθούν καλά και σερβίρω με τριμμένο κεφαλοτύρι.


Καλή επιτυχία!!