"Γλυκό του κουταλιού" με αχλάδι και σοκολάτα

{ τα γλυκά του κουταλιού είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη κουλτούρα και τη παράδοσή μας...με μία κουταλίτσα ξέχναγες τη λιγούρα σου και ήταν το τυπικό φίλεμα σε κάθε σπίτι...ακρως υγιεινά και απολαυστικά εκμεταλεύονται κάθε φρούτο της εποχής..τα υλικά απλά,αρκεί να ακολουθήσεις τη συνταγή κατά γράμμα...εδώ εγώ μπλέκω τη παράδοση με κάτι νέο κ διαφορετικό που όμως ταιριάζει τόσο πολύ...γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά..}



Υλικά:

1 κιλό αχλάδια ( καθαρό βάρος)
750 γρ. ζάχαρη
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
250 γρ κουβερτούρα
2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση:

Ψιλοκόβω τη κουβερτούρα. Πλένω τα αχλάδια, τα καθαρίζω από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβω σε τετραγωνάκια. Τα ζυγίζω- πρέπει να είναι 1 κιλό.
Ρίχνω τους χυμούς και τη ζάχαρη στη κατσαρόλα και τη βάζω σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτω τα αχλάδια. Ανακατεύω και όταν ξαναπάρει βράση βάζω τη σοκολάτα. Αποσύρω από τη φωτιά και ανακατεύω μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σκεπάζω τη κατσαρόλα και την αφήνω όλη νύχτα να σταθεί εκτός ψυγείου. Την επόμενη μέρα ξαναβάζω τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνω τις κανέλες και ξαναβράζω για περίπου  30'(μπορεί και λιγότερο). Ξαφρίζω ανά τακτά διαστήματα γιατί αλλιώς θα γίνει γλυφό. Για να δούμε αν έχει δέσει το γλυκό ρίχνουμε μία κουταλίτσα σε ένα πιάτο, το φυσάμε να κρυώσει και τραβάμε μια γραμμή με το κουτάλι. Πρέπει να αφήνει δρόμο που δε κλείνει αμέσως. Προσοχή μη το βράσετε πολύ. Γεμίζω αμέσως βάζα που έχω ζεματίσει, πριν μέχρι απάνω.


Καλή επιτυχία!!

Υ.Γ Δοκιμάστε να το απλώσετε και σε ζεστό ψωμί...

Σχόλια

Best Sellers