Google+ Followers

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015

Πουρεδάκια φουρνιστά

{Θες κάτι άλλο εκτός από μακαρόνι ή ρύζι? Το τέλειο συνοδευτικό για ψητό ή κοκκινιστό κρέας είναι αυτά τα πουρεδάκια φούρνου...Φατα και σκέτα με μία πράσινη σαλάτα...Τραγανά απέξω και βελούδινα μέσα...}
































Υλικά για 6 ατομικά:

▪3 μέτριες πατάτες
▪1 κ.σ. βούτυρο
▪1/2 ποτήρι του νερού γάλα( 100ml)
▪1 αυγό
▪100 γρ. τριμμένη γραβιέρα ή φέτα
▪αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζω τις πατάτες και τις βράζω μέχρι να μαλακώσουν καλά, σε αλατισμένο νερό. Τις πολτοποιώ και προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω καλά. Δοκιμάζω για να δω πόσο αλάτι πρέπει να προσθέσω. Αναλόγως πως το θέλει ο καθένας. Σε ένα λαδωμένο ταψάκι φτιάχνω 6 βουναλάκια με το κουτάλι και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30' μέχρι να ροδίσουν.