Google+ Followers

Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2015

Lady marmalade

{ Φανταστείτε ένα μεγάλο τραγανό και γεμιστό μπισκότο με μαρμελάδα και καρυδια. Ειναι τόσο εύκολο που δε χρειάζεστε ούτε ταρτιέρα, ούτε ταψί. Η ζύμη του εύκολη και υγιεινή χωρίς βούτυρο, αυγά και ζάχαρη. Φτιάχτε το σε ένα κάλεσμα για καφέ με φίλους στο σπίτι και θα σας το ζητάνε συνέχεια. Επίσης επειδή η τρέλα μου για τα 80's είναι γνωστή δε θα μπορούσα να την ονομάσω αλλιώς!!"Βου λε βου κουσε αβεκ μουα σεσουα" }























Υλικά για 8 άτομα:

▪1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
▪1 φλ. τσαγιού γάλα χλιαρό(όχι καυτό)
▪1 κ.γλ. ζάχαρη
▪1 κ.σ. ξύδι
▪1/2 κ.γλ. αλάτι
▪1 κ.γλ. μαγιά
▪400 γρ. φαρινάπ
▪150 γρ. μαρμελάδα της επιλογής σας
▪1 χούφτα καρύδια χοντροκομμένα
▪Αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα

Εκτέλεση: 

Σε ένα μπολ ρίχνω το σπορέλαιο, το χλιαρό γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και ανακατεύω μέχρι να διαλυθούν. Στη συνέχεια αρχίζω να ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι και πλάθω τη ζύμη. Μόλις η ζύμη μαζευτεί σε μια μπάλα τη χωρίχω στα 2. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και λαδένια. Επειτα ανοίγω τα 2 μέρη σε στρογγυλά φύλλα με τα δάχτυλα πιέζοντας από το κέντρο προς τα έξω. Να έχει πάχος 1 εκ.

















Στη συνέχεια απλώνω στο ένα φύλλο τη μαρμελάδα και τα καρύδια αφήνοντας γύρω γύρω 2 εκ. κενό.




















Τέλος σκεπάζω με το δεύτερο φύλλο και κλείνω γύρω γύρω καλά. 













Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 150° για 30-35' μέχρι να ροδίσει καλά. Αφήνω να κρυώσει, πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω.