Google+ Followers

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2015

Το φανταστικότερο moca cake

{Σε όλους αρέσει ένα γεμιστό κέικ..Σε αυτή την εκδοχή του το πλούσιο  βουτυράτο γλάσσο του με την γεύση καφέ πραγματικά το κάνει υπέροχο. Αυτή η συνταγή δεν πρέπει να λείπει από καμία κουζίνα γι αυτό και τη μοιράζομαι μαζί σας..Η καστανή ζάχαρη διατηρεί το κέικ υγρό και αφράτο για μέρες, αν καταφέρει να μείνει αφάγωτο για τόσο. Βάζοντας το σε μικρές φόρμες βγαίνει ψηλό και εντυπωσιακό! Κόψτε μία φέτα και συνοδέψτε ιδανικά τον πρωινό σας καφέ!}

Υλικά:

▪2 αλουμινένια ταψάκια μιας χρήσης διαμέτρου 17εκ.
▪175 γρ. βούτυρο συν λίγο για το άλειμμα της φόρμας
▪175 γρ. μαλακή καστανή ζάχαρη
▪3 αυγά
▪1 βανίλια
▪175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪1 κ.γλ. baking
▪1 κ.σ νεσκαφέ διαλυμένος σε 2 κ.σ βραστό νερό

Για το γλάσσο:

▪200 γρ. βούτυρο
▪100 γρ. άχνη ζάχαρη
▪καρύδια χοντροτριμμένα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°. Βουτυρώνω τις φόρμες και τις στρώνω με λαδόκολλα.
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη καστανή ζάχαρη πολύ καλά μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο το μείγμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αυγά χτυπώντας καλά ενδιάμεσα.
Τέλος προσθέτω τη βανίλια και το μισό καφέ.
Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζω το αλεύρι με το baking και τα ρίχνω στο πρώτο μείγμα. Αναμειγνύω καλά και απαλά με μία κουτάλα ξύλινη. Όχι με το μίξερ.
Μοιράζω το μείγμα στις δύο φόρμες και ψήνω για 20-25' μέχρι να ροδίσουν.
Ελέγχω τρυπώντας τα με μαχαίρι αν θα βγει καθαρό και τα ξεφουρνίζω.
Για τη γέμιση χτυπάω το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη πολύ καλά και προσθέτω και τον υπόλοιπο καφέ.
Απλώνω το μισό πάνω στο ένα κέικ, σκεπάζω με το δεύτερο και τέλος απλώνω το υπόλοιπο γλάσσο. Ρίχνω και τα καρύδια και είναι έτοιμο...! Διατηρείται σε δροσερό μέρος.

Καλή επιτυχία!!