Κοτόπουλο ψητό κατσαρόλας της Μάρθας!

{Σήμερα συνταγή της μαμάς μου Μάρθας...αγαπημένο φαγητό όλης της οικογένειας, αλλά και των φίλων! Το πως μυρίζει όλη η γειτονιά όταν το μαγειρεύει φυσικά και δε μπορώ να σας το μεταφέρω αλλά εμπιστευτείτε με και φτιάξτε το!! Σας δίνω τη συνταγή κατα γράμμα και με κάθε λεπτομέρεια , που τη κάνει τόσο ξεχωριστή...Συνοδέψτε με ρυζάκι ή με τηγανιτή πατάτα και θα γίνει το σώσε!!! Και αν είστε και της βούτας, η σούπερ σαλτσούλα θα σας ανταμείψει}

























Υλικά:


▪1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες

▪3  μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

▪1/2 φλ.τσαγιού κρασί άσπρο

▪1 λεμόνι το χυμό

▪1 κοφτή κ.σ. αλεύρι

▪1/2 φλ.τσαγιού λάδι

▪αλάτι-πιπέρι


Εκτέλεση:



Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε πολύ καλά το λάδι. Τότε ρίχνουμε το κοτόπουλο και το ροδίζουμε πολύ καλά κι από τις δύο πλευρές. Το μυστικό είναι να μας πιάσει και λίγο στη κατσαρόλα..μη το φοβηθείτε. Έτσι θα γίνει πεντανόστιμο!!

Αλατοπιπερώνουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο να ροδίσει κι αυτό. Μόλις ροδίσει  ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το λαδάκι στο πάτο της κατσαρόλας να διαλυθεί!

Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασι. Μόλις εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε νεράκι , περίπου τόσο για να σκεπαστεί ίσα ίσα το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30' ( θα το δείτε).

Τέλος ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, αφήνουμε να πάρει μία τελευταία βράση, να χυλώσει και σβήνουμε! Ετοιμο!!!

Σχόλια

Best Sellers