Σοκολατένια κουραμπιεδάκια με ελαιόλαδο και καρύδια

{ Κι όμως κουραμπιεδάκια χωρίς βούτυρο!! Θα σου πω ότι είναι εξαιρετικά, πετυχαίνουν πάντα και φτιάχνονται πανεύκολα!! Λιώνουν πολύ όμορφα στο στόμα και θα τα φτιάχνετε συνέχεια!!


































Υλικά για 30 κουραμπιεδάκια:

▪400γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪75γρ. ζάχαρη
▪250γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
▪1 κρόκος αβγού
▪1/2 σφηνάκι κονιάκ
▪1/2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
▪1 καψουλάκι βανιλίνη
▪2 κ.σ. κακάο
▪100γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα ή αμύγδαλα καβουρντισμένα αν προτιμάτε

Για την επικάλυψη:

▪50 ml ανθόνερο
▪ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:


Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το λάδι καλά, χωρίς να βράσει όμως. Το αδειάζω σε ένα μπολ και προσθέτω τη ζάχαρη, τη βανίλια και το κακάο και ανακατεύω καλά με το σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. 
Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το baking κοσκινίζοντάς το και ανακατεύω να ενωθουν καλά υγρά και στέρεα υλικά. Ενδιάμεσα ρίχνω και το κρόκο και ζυμώνω ελαφρά. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Στο τέλος προσθέτω και τα καρύδια ή τα αμύγδαλα και ζυμώνω λίγο ακόμα. Αφήνω τη ζύμη λίγο να κρυώσει. Στρώνω με λαδόκολλα τη λαμαρίνα και πλάθω μικρά κουραμπιεδάκια σε μέγεθος καρυδιού. Τα πατάω ελαφρά να πλατύνουν και τα ψήνω για 20 ' σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°.  Μόλις τα βγάλω τα αφήνω να κρυώσουν πολύ καλά και δε προσπαθώ να τα μετακινήσω γιατί μπορεί να διαλυθούν. Αφού κρυώσουν τα καταβρέχω με ανθόνερο και τα πασπαλίζω πολύ καλά με άχνη ζάχαρη.





Σχόλια

Best Sellers