Χοντρομακαρονάδα στη λαδόκολλα

{ Αρκετά σας είχα στη δίαιτα τις τελευταίες μέρες, οπότε σήμερα έχουμε δυνατό ρουστίκ φαγάκι που θυμίζει χωριό... Είναι πανεύκολο και θα σας αρέσει πολύ...Ποιος δεν αγαπάει το χοντρό μακαρόνι? Και γιατί το βάζουμε μόνο στο παστίτσιο? Αυτοί είναι προβληματισμοί...Κρίμα δεν είναι...? Του έβαλα λοιπόν από δίπλα τα διάφορα παρελκόμενα, τα τύλιξα και σε μια λαδόκολλα και βουαλά! Πίνακας...}



Υλικά για 5-6 άτομα:

▪1 πακέτο μακαρόνια Νο 2
▪4 χωριάτικα λουκάνικα
▪3 πιπεριές ότι χρώμα θες
▪3 ντομάτες σε φέτες
▪200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
▪1 πρέζα ρίγανη
▪λίγο ελαιόλαδο
▪αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. Τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με λίγο κρύο νερό. Μέσα σε μια γάστρα απλώνουμε διπλή λαδόκολλα, ρίχνουμε τα μακαρόνια. Αναμιγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά ψιλοκομμένα : σοταρισμένα λουκάνικα κομμένα ροδέλες σε τηγάνι χωρίς λάδι, ψιλοκομμένες πιπεριές, ντομάτες κομμένες σε φέτες, πιπέρι/αλάτι, ρίγανη, φέτα κομμένη με το χέρι σε χοντρά κομμάτια και δύο τζουρίτσες ελαιόλαδο από πάνω. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και φουρνίζουμε για 1 ώρα στους 200 βαθμούς.

Σχόλια

  1. ενα καλοπροαιρετο σχολιακι , τα μακαρονια δε τα ξεπλενουνε γιατι χανουν τη γλουτενη που ειναι σημαντικη για να δεσει πανω τους οποιαδηποτε σαλτσουλα και ακομα στη σαλτσα αν βαλουμε λιγο μακαρονοζουμι , οταν εχει τελειωσει το βρασιμο του ζυμαρικου , δινει σε καθε μκαρονικο την ιδιοτητα να ενωνει με τη σαλτσα , πιστεψτε με δε θελω να γινω κακος με αυτη τη παρατηρησουλα , καλη μας ορεξη και καλα μαγειρεματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χωρίς να είμαι ειδήμον στο θέμα “μακαρόνια” και με τις γνώσεις μου να περιορίζονται μόνο σε αυτά που διαβάζω σε διάφορα blogs, και από αυτά που λένε κάποιοι σεφ σε διάφορες μαγειρικές εκπομπές, έχω ακούσει κι εγώ ότι τα μακαρόνια δεν ξεπλένονται σε κρύο νερό για τους παραπάνω λόγους, εκτός και αν προορίζονται για μακαρονοσαλάτα.
      Όμω,ς επειδή στην παραπάνω συνταγή, δεν υπάρχει σάλτσα (για να δέσει με τα μακαρόνια), ίσως και να μην ενοχλεί το ξέβγαλμα, αλλά αντίθετα να βοηθάει στο να μην κολλήσουν μεταξύ τους τα μακαρόνια (λέω εγώ τώρα….. ).
      Όπως και να έχει με ξέπλυμα ή χωρίς, είναι μια συνταγή που (από μένα τουλάχιστον) θα δοκιμαστεί, γιατί φαίνεται εύκολη και νόστιμη…!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Best Sellers