Google+ Followers

Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

"Πατάτες με αυγά" μάφινς

{ Πιστεύω το Σαββατοκύριακο πρέπει να περιποιείσαι τον εαυτό σου και να τον κακομαθαίνεις...Να τον ξεκουράζεις και να τον ταίζεις καλά...Ετσι θα τη "βγάλει καθαρή" την εβδομάδα που ακολουθεί και θα ανταπεξέλθει στα τρεξίματα της καθημερινότητας! Κυριακή λοιπόν αύριο και σας παρουσιάζω το αγαπημένο μου comfort food "πατατόαυγο" λίγο διαφορετικά...!}



























Υλικά για 4 μάφινς:

▪4 αυγά
▪2 πατάτες κομμένες σε ροδέλες 1/2 εκ.πάχος
▪4 κ.σ. φρέσκο γάλα
▪αλάτι-πιπέρι
▪1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

Για τη σως:

▪4 κ.σ. μαγιονέζα
▪2 κ.σ. κέτσαπ
▪2 φέτες πάριζα ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Τηγανίζουμε τις ροδέλες της πατάτας. Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι και τη πιπεριά! Σε θήκες για μάφινς βάζουμε τις τηγανισμένες πατάτες τη μία πάνω στην άλλη (φτιάχνουμε ένα πυργάκι δηλαδή) και μετά χύνουμε από πάνω τα αυγά ίσα ίσα να σκεπάσουν τις πατάτες! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20' περίπου μέχρι να ψηθούν τα αυγά! Έτοιμο! Μετά ανακατεύω τα υλικά για τη σως και περιχύνω τα μάφινς. Μμμ...!!!