Google+ Followers

Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου 2016

Χυλο-Πίτες με χωριάτικο λουκάνικο και τυρί

{ Ήθελα να σας προτείνω κάτι αλμυρό και λαχταριστό για σήμερα... Σκέφτηκα κάμποση ώρα και κατέληξα...Ατομικές ανοιχτές πίτες με χυλοπίτες, χωριάτικο λουκάνικο και τη πιο φανταστική ζύμη που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Ακολουθήστε τα βηματάκια όπως σας τα λέω και δε θα σας πάρει πολύ να τις στήσετε και επίσης όχι πάνω από 5' λεπτά να τις "εξαφανίσετε"!!! Βουρ στη κουζίνα λοιπόν για το πιο νόστιμο...πρωινό, μεσημεριανό, απογευμάτινό ή και βραδυνό!!! Κολλάει όλες τις ώρες και θα αρέσει σε όλους!! Δοκιμασμένα πράγματα, όχι αστεία!!}






Υλικά για τη ζύμη (4 ατομικές πίτες):


▪210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪½ κ.γ. αλάτι
▪μια πρέζα ζάχαρη
▪150 γρ. βούτυρο παγωμένο
▪1 κ.σ. ξύδι
▪3 κ.σ. παγωμένο νερό
▪Αλεύρι για άνοιγμα ζύμης
▪λίγο αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι για άλειμμα

Υλικά για τη γέμιση:

▪1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
▪200 γρ. κίτρινο τυρί που λιώνει τριμμένο
▪2 αυγά
▪200 γρ. χυλοπίτες (βρασμένες και σουρωμένες)
▪αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
▪200 γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε ροδελίτσες

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια και τρίβω με το χέρι σχηματίζοντας "ψίχουλα" ζύμης.






Στη συνέχεια προσθέτω το ξύδι και λίγο λίγο το νεράκι πλάθοντας μία ζύμη σφιχτή χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα.
Χωρίζω τη ζύμη στα 4, ( πατάω με τα χέρια το κάθε κομμάτι να ανοίξει ούτως ώστε να είναι πιο εύκολο μετά να ανοίξουμε με το πλάστη),
τυλίγω με μεμβράνη και τις βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.




Για τη γέμιση:

Αρχικά κόβω το λουκάνικο σε ροδελίτσες και το σωτάρω για 2'-3' σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι. 




Τα κρατάω στην άκρη. Επίσης βράζω και τις χυλοπίτες στο χρόνο που γράφει η συσκευασία, τις σουρώνω και τις κρατάω κι αυτές στην άκρη ( θα χρειαστώ 200 γρ. βρασμένες).
Τώρα σε ένα μπολ ρίχνω τα αυγά και τα χτυπάω καλά. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και ριγανίτσα. Στη συνέχεια βάζω το γιαούρτι, το τυρί, τις χυλοπίτες και τα μισά λουκάνικα και ανακατεύω καλά όλα τα υλικά μαζί. Έτοιμη η γέμιση. Τα υπόλοιπα λουκάνικα θα μπουν από πάνω.

Πάμε στη συναρμολόγηση:

Βγάζω τις 4 ζύμες από το ψυγείο. Σε αλευρωμένες λαδόκολλες ανοίγω το κάθε κομμάτι σε στρογγυλό φύλλο. Θα βγει ατομική η καθεμία. 




Στο κέντρο τις καθεμιάς απλώνω ένα μέρος από τη γέμιση, αφήνοντας περιμμετρικά 3 εκ κενό. Από πάνω ρίχνω κ μερικές ροδέλες λουκάνικο. 




Τέλος κλείνω προς τα μέσα το γύρω γύρω φύλλο.






Αλείφω με αυγό που έχω χτυπήσει με λίγο νεράκι.





Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40'.