Google+ Followers

Σάββατο, 30 Ιανουαρίου 2016

Μπισκοτάρες "Φρουτοσαλάτα"

{Θέλησα να φτιάξω ένα μπισκότο "φρουτοσαλάτα" με ολόκληρα κομμάτια φρούτων που καραμελώνουν και λιώνουν στο στόμα, πλούσια γεύση, άρωμα και πανέμορφα στη όψη τους. Η ζύμη του μπισκότου τόσο λαχταριστή και αφράτη σαν κέικ, που τη τρως και σκέτη, μη σας πω ωμή!!!  Τα κατάφερα μια χαρά και σας το προτείνω...! Μπισκοτάρα λοιπόν όχι μόνο για το μέγεθος, που το ήθελα λίγο πιο μεγάλο από τα συνηθισμένα αλλά και για τη γεύση του που δε θα πιστεύετε στον ουρανίσκο σας!!! Η καλύτερη παρέα για τον καφέ ή το γαλατάκι σας!}







Υλικά για τη ζύμη (για 12 μεγάλα μπισκότα):


▪1/4 ποτήρι του νερού ζάχαρη
▪1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
▪1/2 ποτήρι του νερού χυμό πορτοκάλι
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1,5 κ.γλ. baking powder
▪250-300 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις



Υλικά για τη γέμιση:

▪1 μήλο
▪1 πορτοκάλι
▪1/2 κ.γλ. κανέλα
▪ζάχαρη(περίπου μισό κ.γλ. σε κάθε μπισκότο, θα μπει από πάνω πριν το ψήσιμο)
▪1/2 φλ.χοντροκομμένα καρύδια (προαιρετικά)


Εκτέλεση για τη ζύμη:


Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα, το μπέικιν και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μας και πλάθουμε μέχρι να πάρουμε μία ζύμη μαλακή που δε κολλάει στα χέρια.





Εκτέλεση για τη γέμιση:


Καθαρίζουμε το μήλο και το ψιλοκόβουμε σε κυβάκια.




Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, κόβουμε ροδέλες πάχους 0,5εκ και μετά σε μικρά μικρά κομματάκια μαζί με τη φλούδα.




Ανακατεύουμε όλα τα φρούτα για τη γέμιση μαζί με τη κανέλα και τα καρύδια αν θέλουμε και είναι έτοιμη. 




Συναρμολόγηση:


Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολα. Πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα μεγαλούτσικα και και ένα ποτήρι κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση κάθε μπισκότου.





Βάζουμε μία κ.σ. γέμιση σε κάθε εσοχή





και από πάνω ρίχνουμε 1/2 κ.γλ. κρυσταλλική ζάχαρη για να καραμελώσουν τα φρούτα μας.





Τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν για περίπου 25'-30' ανάλογα το φούρνο σας .