Google+ Followers

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

Καραμέλα, αγάπη μου

{ Τρελαίνομαι για τη γεύση της καραμέλας... Από την άλλη όμως, θεωρώ ότι την έχω παραμελήσει αρκετά! Σήμερα λοιπόν συνταγή αφιερωμένη ειδικά και εξαιρετικά σε αυτήν...! Έφτιαξα λοιπόν γλυκάκι έξτρα αβαντ γκαρντ με πλούσια μους καραμέλας και από πάνω λιωμένη κουβερτούρα και καραμέλες γάλακτος....Ζαλιστήκατε? Που να το δοκιμάσετε...Είναι τόσο αιθέρια η υφή της θα μουγκρίζετε με κάθε κουταλιά... Γεμίστε ποτήρια με αυτή τη καταπληκτική μους και απολαύστε!! Ακόμα βάλτε τη σε τούρτες, σε τσιζ κέικ ή και στο πρόσωπο σαν μάσκα ομορφιάς!
Keep cooking "βουτυρομελάκια"...!}










Υλικά για τη μους καραμέλα:

▪500 γρ. φυτική σαντιγύ
▪1 συσκευασία τυρί κρέμα (200 γρ.)
▪1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα 300 γρ.( μπορείτε να το φτιάξετε με το γνωστό τρόπο βράζοντάς το. Εγώ το παίρνω έτοιμο από το σούπερ μάρκετ- Dolce de letce)

Για το σερβίρισμα:

▪60 γρ. Κουβερτούρα 
▪30 γρ. γάλα φρέσκο
▪καραμέλες γάλακτος κομματάκια

Εκτέλεση για τη μους:

Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε πρώτα μόνη της τη φυτική σαντιγύ καλά μέχρι να σφίξει.( περίπου 5')
Mετά χτυπάω το τυρί κρέμα μαζί με τη καραμέλα! 



Τέλος ενώνω τα δύο μείγματα, χτυπάω λίγο ακόμα και έτοιμη η μους. Βάζω στο ψυγείο.



Για τη συναρμολόγηση:


Γεμίζω διάφορα ποτηράκια με τη μους. Τα βάζω στο ψυγείο...και λίγο πριν το σερβίρισμα ρίχνω από πάνω τη λιωμένη σοκολάτα ( την οποία έχω βάλει στο φούρνο μικροκυμάτων τη κουβερτούρα μαζί με το γάλα να λιώσουν) και λίγες καραμέλες γάλακτος...Απολαύστε!!