♡Ανθισμένες Μοτσαρέλες♡

{Είμαι "τυρού" το παραδέχομαι...! Αν φυσικά υπάρχει αυτή η λέξη στο δικό σας λεξιλόγιο, γιατί στο δικό μου υπάρχει καθώτι "λεξιπλάστης"...Ευτυχώς με τους φίλους μου έχω παρόμοιο κώδικα, οπότε συνεννοούμαι και με κάποιον άλλον εκτός από τον εαυτό μου..! Ξέφυγα όμως...! Που λέτε λατρεύω τα τυριά...αλμυρά, καυτερά, μαλακά, κρεμώδη...Όλα εκτός απ' το ροκφόρ...! Δε θα το κρύψω, θέλω να λέμε αλήθειες...Σήμερα λοιπόν θα χρησιμοποιήσω την αγαπημένη μου μοτσαρέλα...τη γνήσια από βουβαλίσιο γάλα...(βέβαια εσας σας προτείνω σήμερα την αγελαδινή που είναι πιο "εύκολη" γευστικά) Εθίστηκα από την πρώτη φορά που τη δοκίμασα, ειδικά με τη τσαχπινιά της όταν τσιχλώνει καυτή απ'το φούρνο....μμμμμ!! Αυτό ήθελα και σήμερα οπότε τη τύλιξα σε μπουκετάκια από τη πιο φανταστική χειροποίητη ζύμη που έχετε φτιάξει...μαζί με σαλτσούλα....Πραγματικά σας παρακαλώ μη πάρετε έτοιμη ζύμη...Απλά μη...Και αν το κάνετε, μη μου το πείτε...Άστε με στ'όνειρό μου...Πιστέψτε με δε θα σας πάρει πάνω από 10' και με υλικά που σίγουρα έχετε...Όσοι τη δοκίμασαν μούγκριζαν από ευχαρίστηση. Κι επίσης θα χαλαρώσετε όση ώρα μαγειρεύετε...Είναι το τέλειο ορεκτικο ή κολατσιό! Βάλτε κάμποσα σε ένα αλουμινόχαρτο και ρίχτε τα στη τσάντα σας..! Θα ζηλέψουν όλοι στη δουλειά (ή στο σχολείο για τους νεότερους...) Μπουκέτα μοτσαρέλας λοιπόν νόστιμα και εθιστικά...Α! Και σίγουρα πιο εκτιμητέα από ένα μπουκέτο λουλούδια...Εγώ τα έκανα μικρά, που είναι 2 άντε 3 δαγκωματιές...Εσείς κάντε τα και μεγαλύτερα! Κουμάντο δε θα σας κάνω! Μόνο ένα θα σας πω "βουτυρομελάκια μου...πορωθείτε...!!! Υ.Γ. Μ'έχει πιάσει η Ανοιξη!}







Υλικά για τη ζύμη (βγαίνουν 25-30 μπουκετάκια ανάλογα το πόσο μεγάλα θα τα κάνετε.):


▪210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪½ κ.γ. αλάτι
▪μια πρέζα ζάχαρη
▪150 γρ. βούτυρο παγωμένο
▪1 κ.σ. ξύδι
▪3 κ.σ. παγωμένο νερό
▪Αλεύρι για άνοιγμα της ζύμης
▪ένα αυγό χτυπημένο με λίγο νεράκι για το άλειμμα


Υλικά για τη γέμιση:

▪6 κ.σ. κέτσαπ
▪1 κ.σ. λάδι
▪1 πρέζα ρίγανη
▪1 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο με μέλι
▪μπαλάκια μοτσαρέλα με αγελαδινό γάλα γιατί είναι πιο ήπια και κομμένα σε πολύ λεπτά φετάκια, μη σας πω φλούδες
▪σουσάμι
▪πιπεράκι φρεσκοτριμμένο-αλάτι


Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια και τρίβω με το χέρι σχηματίζοντας "ψίχουλα" ζύμης. Θέλει λίγη υπομονή αυτό.






Στη συνέχεια προσθέτω το ξύδι και λίγο λίγο το νεράκι πλάθοντας μία ζύμη σφιχτή χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα.
Τυλίγω με μεμβράνη τη ζύμη, τη πατάω να πλατύνει ούτως ώστε να ανοίξει πιο εύκολα μετά με το πλάστη και τη βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.




Στη συνέχεια βγάζω τη ζύμη απ'το ψυγείο και σε αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο.





Παίρνουμε ένα ποτήρι και κόβουμε κυκλάκια. Εγώ που τα ήθελα μικρά τα μπουκετάκια, έκοψα στρογγυλά με ένα ποτήρι που είχε άνοιγμα με διάμετρο 8 εκ. 




Για τη σάλτσα:

Απλά ενώνουμε και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί. So easy!! Μόνο μη παρακάμψετε το μπαλσάμικο με το μέλι...τονίζει πολύ τα υπόλοιπα υλικά και τα αναδεικνύει. Trust me κάνει τη διαφορά!!!!

Έπειτα σε καθένα από τα κυκλάκια απλώνουμε λίγη σάλτσα και από πάνω βάζουμε στη μέση του κύκλου ένα φετάκι μοτσαρέλα







Ρίχνουμε λίγο πιπεράκι φρεσκοτριμμένο και αλατάκι πάνω από τη μοτσαρέλα.

Πάνω στη μοτσαρέλα τοποθετούμε 1-2 φύλλα μαιντανό ή δυόσμο. Ότι θέλουμε...Και για τη γευση και για την ομορφιά!

Διπλώνουμε πρώτα την αριστερή πλευρά του φύλλου πάνω από τη μοτσαρέλα και το ίδιο κάνουμε και από τα δεξιά προς τα αριστερά. Έτσι δημιουργούμε ένα μπουκετάκι με άνοιγμα στο πάνω μέρος.






Πατάμε λίγο με τα δάχτυλα γύρω γύρω να κλείσουν.

Με ενα πινέλο τα αλείφουμε με το αυγό που έχουμε χτυπήσει με λίγο νεράκι.

Τελειώνουνε με λίγο σουσάμι.




Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί απλωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20'.

Τα βγάζουμε, περιμένουμε λίγα λεπτά και τα "εξαφανίζουμε"!! 




Σχόλια

Best Sellers