Google+ Followers

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

♡Η Άλλη Πορτοκαλόπιτα♡

{ Τσαγκαροδευτέρα τέλος! Από σήμερα...ΒουτυρομελοΔευτέρα! Από καιρό ήθελα να φτιάξω μία "νέου τύπου" πορτοκαλόπιτα...Λαχταριστή και κρεμώδη...Να τη βλέπεις και να λες..."Τη θέλω" Να βυθίζεται το κουτάλι και να αναδεικνύει το πορτοκάλι 100%. Νομίζω τα κατάφερα! Στο τοπ 5 μου λοιπόν με τους πιο απολαυστικούς συνδιασμούς σε γλυκά είναι αυτός του πορτοκαλιού και της σοκολάτας. Σαν που το ένα συμπληρώνει και αναδεικνύει το άλλο! Τα έβαλα μαζί λοιπόν σήμερα στη σημερινή γλυκιά συνταγή που είναι και πανεύκολη!! Η βάση της θυμίζει τραγανό μπισκότο, η κρέμα μυρωδάτη πορτοκαλένια και αφράτη και από πάνω λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα για το τελείωμα και την ομορφιά! Ελαφρύ και εντυπωσιακό γλυκάκι, το οποίο δε σε λιγώνει και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη/ο σε κάθε τραπέζωμα. Αν ζεις τη ζωή σου και δε μιζεριάζεις σε προκαλώ μια φορά τουλάχιστον να βάλεις από πάνω μία μπάλα παγωτό σοκολάτα...Θα πάθεις!! Τι περιμένετε? Αντε για μια πρώτη δοκιμή!! Τα υλικά είναι για ένα τσέρκι 26εκ. διάμετρο και σίγουρα τα έχετε στο σπίτι. Δώστε και μία κομματάρα στο γείτονα...! Mην είστε μοναχοφάηδες! Spread the love και θα σας επιστραφεί♡♡♡!!! Επίσης έτσι γλιτώνετε θερμίδες!!!}







Υλικά για τη βάση:


▪400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪200 γρ. ζάχαρη
▪250 ml σπορέλαιο
▪1 πρέζα αλάτι
▪1 κ.γλ. baking powder
▪1 αυγό χτυπημένο


Υλικά για τη κρέμα πορτοκάλι:


▪1 λίτρο φρέσκο γάλα 
▪5 κ.σ. ζάχαρη (ή αν θέλετε παραπάνω...το αφήνω κατα βούληση...δοκιμάστε και το βλέπετε)
▪2 πορτοκάλια μέτρια
▪12 κ.σ. κορν φλάουερ


Για το στόλισμα:


▪125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη στο φούρνο μικροκυμμάτων


Εκτέλεση:


Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε! Δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το ξύσμα, το σπορέλαιο, το αλάτι, το baking powder και το αυγό χτυπημένο. Ανακατεύουμε με το χέρι. Θα γίνει μια ζύμη τριφτή. Σε ένα τσέρκι στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο και απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα στο πάτο και στα τοιχώματα με τη μέθοδο του μπαλώματος. Πατάμε καλά να ενωθούν. Βλέπετε τα δαχτυλάκια μου αποτυπωμένα!!






Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη κρέμα.


Για τη κρέμα:


Βράζω τα δύο πορτοκάλια ολόκληρα για 40'. Τα σουρώνω, τα κόβω στα τέσσερα, καθαρίζω από κοτσάνια και κουκούτσια και τα αλέθω ολόκληρα στο multi. Κρατάω τα αλεσμένα πορτοκάλια στην άκρη!

Κρατάω από το γάλα ένα φλιτζάνι του τσαγιού μέσα στο οποίο διαλύω το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Το υπόλοιπο γάλα το ρίχνω σε μία κατσαρόλα μαζί με τα αλεσμένα πορτοκάλια και ανακατεύω με ένα σύρμα μέχρι να πάρει βράση. Μόλις το γάλα της κατσαρόλας πάρει βράση ρίχνω αυτό που έχω κρατήσει με το κορν φλάουερ και τη ζάχαρη. Χαμηλώνω τη φωτιά και ανακατεύω για 3-4' μέχρι να αρχίσει να πήζει. Κατεβάζω από τη φωτιά και την αφήνω λίγο να κρυώσει.


Για το στήσιμο:


Ρίχνω τη χλιαρή κρέμα πάνω από τη ζύμη.







Από πάνω και περιμετρικά μόνο τρίβω και απλώνω το 1/3 της ζύμης που κράτησα στην άκρη πριν. 




Ψήνω τη πορτοκαλόπιτα των ονείρων μου σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 45'-50' να ροδίσει. Βγάζω, αφήνω να κρυώσει πολύ καλά  ( γιατί όσο είναι ζεστή η κρέμα μπορει να σας φαινεται νερουλη! Μην ανησυχειτε θα σφιξει, λίγη υπομονη μονο) για να σφίξει καλά η κρέμα και απλώνω από πάνω τη λιωμένη κουβερτούρα. Έτοιμη! Ξεφορμάρω και "βουτάω"!!