Google+ Followers

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

Μπισκοτίνια με σάλτσα μαρμελάδας και σοκολάτα

{ Τα τρελομπαλάκια τα θυμάστε όλοι!! Που τα πετούσαμε μες στο σπίτι και μετά ήταν απλά θέμα τύχης να μη γκρεμιστεί το σύμπαν και όλα τα μπιμπελό της μαμάς, της γιαγιάς και των λοιπών συγγενών ...! Κάπως έτσι εμπνεύστηκα τη σημερινή συνταγή. Μη ρωτήσετε τίποτα...Γλυκά, τραγανά και ολοστρόγγυλα μπισκοτάκια με ζεστή σάλτσα μαρμελάδας που τα κάνεις μια μπουκιά και χοροπηδάνε μες στη κοιλιά σου, προκαλώντας γαργαλητό και γέλιο..! Πανεύκολα και εντυπωσιακά! Φτιάξτε αυτά τα νέου τύπου και πανεύκολα μπισκοτένια προφιτερόλ και παίξτε το ιστορία στους φίλους..! Keep cooking!!!} 





Υλικά για τη ζύμη:


▪250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/2 κ.γλ. μπέικιν
▪1/2 κ.γλ. σόδα
▪50 γρ. Ζάχαρη
▪30 γρ. Μέλι
▪105 γρ. Σπορέλαιο
▪50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
▪ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪1 κ.γλ. κονιάκ


Για τη σάλτσα μαρμελάδας:

▪200 γρ. Ότι μαρμελάδα έχετε στο ψυγείο!! (Γιατί είμαι  large)
▪1 κ.σ. κονιάκ
▪χυμό από μισό πορτοκάλι
▪λιωμένη κουβερτούρα ή άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση για τα μπισκοτάκια:

Σε ένα μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και όλα τα υγρά υλικά για τα μπισκοτίνια (μέλι,χυμό,ξύσμα και κονιάκ) και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Έπειτα ρίχνω και τα στερεά υλικά (αλεύρι στο οποίο ανακατεύω μέσα το baking powder και τη σόδα) και ζυμώνω.
Πλάθω μικρά στρογγυλά μπισκοτάκια και τα αραδιάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα.









Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 15'-18'. Τα βγάζω και τα αφήνω να κρυώσουν.









Εκτέλεση για τη σάλτσα μαρμελάδας:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζω τη μαρμελάδα, το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι και τα ανακατεύω. Δε την αφήνω να βράσει...μόνο ίσα ίσα να ζεσταθεί και να ρευστοποιηθεί. Κατεβάζω από τη φωτιά και έτοιμη.


Συναρμολόγηση παιχνιδάκι:


Βάζω μπισκοτομπουκιές σε μπολάκια και περιχύνω με τη ζεστή σάλτσα μαρμελάδας. Αν θέλω (που θα θέλω!!!) ρίχνω και λιγάκι κουβερτούρα λιωμένη ή άχνη ζάχαρη!! Ιt's up to you!!!