Μους χαλβά με μήλο, μπισκότα και σοκολάτα

{ Τη λέξη "χαλβάς" τη λες και μειονεκτημα, καθώτι εκφράζει και χαρακτηρίζει άνθρωπο (συνήθως αντρικού φύλου) άνοστο και λιιιίγο αφελή! Αυτό σήμερα το "ξεριζώνω" και το αλλάζω!! Αγαπώ τους χαλβάδες και σήμερα το δείχνω και το χαίρομαι! Πιο αφράτη και γευστική μους από τη σημερινή δεν έχετε ματαξαναφάει ποτές!! Το μυστικό και το high light όμως είναι άλλο! Ο πολτός μήλου που έχω βάλει μέσα, η κανέλα, τα μπισκότα και η σοκολάτα που έφτασαν αυτό το γλυκό στη υψηλότερη κατάταξη της γευστικής μου τρέλας και αλήθεια σας λέω είναι πλέον στα 5 αγαπημένα μου...! Η μοναδική ζάχαρη είναι αυτή που έχει ο χαλβάς, οπότε φάτε χωρίς τύψεις!!! Το κουτάλι βυθίζεται μέσα του και καταλαβαίνεις όλες τις γεύσεις μία μία και σε τέλεια ισορροπία. Φτιάξτε αυτή τη μους που είναι εντελώς διαφορετική από όλες τις άλλες....!!! Η δε τραγανή μπισκοτένια βάση μας δίνει την απαραίτητη τραγανή υφή που χρειαζεται! Πορωθείτε "βουτυρομελάκια" μου και θα εκπλήξετε ακόμα και τον εαυτό σας!!!}









Υλικά για τη βάση:

▪250 γρ. πτι μπερ (τα κάνω σκόνη στο multi)
▪125 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για τη μους χαλβά:

▪1 φυτική σαντιγύ (500 ml)
▪1 κεσεδάκι τυρί κρέμα light
▪200 γρ. χαλβά μακεδονικό βανίλια
▪1 κ.γλ. κοφτό κανέλα
▪2 μήλα
▪1 ποτήρι νερό
▪1 κ.σ. ζάχαρη
▪Λίγες σταγόνες λεμόνι

Για το στόλισμα:

▪1 κουβερτούρα
▪λίγα τρίμματα χαλβά 
▪φιλέ αμύγδαλο

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού. Κάνουμε τα μπισκότα πτι μπερ, σκόνη στο multi. Tα ρίχνω σε ένα μπολ και από πάνω ρίχνω το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύω καλά μέχρι να βραχεί καλά το μπισκότο από το βούτυρο και απλώνω το μείγμα σε ένα τσέρκι 26 εκ. Πατάω καλά το μπισκότο και βάζω το ταψί στο ψυγείο να σφίξει το μπισκότο. 
Πάμε τώρα να φτιάξουμε τη μους χαλβά. 
Σε μία κατσαρόλα ρίχνω το 1 ποτήρι νερό, τη ζάχαρη, τις σταγόνες λεμονιού και βράζω τα μήλα αφού τα έχω καθαρίσει και κόψει στα τέσσερα. Τα αφήνω για 15'-20' σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνω και τα ρίχνω στο multi μαζί με το χαλβα και τη κανέλα. Χτυπάω μέχρι να λιώσει ο χαλβάς και να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας! Το κρατάω στην άκρη.
Τώρα στο μίξερ χτυπάω τη φυτική σαντιγή για 4'-5' και μετά προσθέτω και το τυρί κρέμα.
Χτυπάω για 3' ακόμα. Τέλος ενσωματώνω και το μείγμα με το μήλο και το χαλβά, χτυπάω λίγο ακόμακι έτοιμη η μους. Την απλώνω πάνω από το μπισκότο και βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σφίξει και να σταθεί.
Μόλις το ξεφορμάρουμε, λιώνουμε τη κουβερτούρα και κάνουμε με αυτή γραμμές πάνω στο γλυκό μας. Προσθέτουμε λίγα τρίμματα χαλβά, το φιλέ αμύγδαλο και έτοιμο!!!

Σχόλια

Best Sellers