Google+ Followers

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Κερασόπιτα με μπισκότα

{ Επιτέλους το αγαπημένο μου φρούτο έκανε την εμφάνισή του! Γλυκά, νόστιμα και θρεπτικά τα κερασάκια δροσίζουν τον ουρανίσκο μας τους καλοκαιρινούς μήνες γι αυτό και τα αγαπώ τόσο πολύ! Σήμερα αποφάσισα να τα κάνω γλυκάκι και μάλιστα κερασόπιτα. Τα έμπλεξα λοιπόν με πολύ λίγη καστανή ζαχαρίτσα και λίγα μπισκότα και τα τύλιξα σε λαχταριστο, τραγανό και χειροποίητο χωριάτικο φύλλο. Θα σας αρέσει πολύ αυτός ο συνδυασμός είμαι σίγουρη! Δοκιμάστε να τη φτιάξετε σήμερα κιόλας για ένα ελαφρύ και φρουτένιο επιδόρπιο. Αν θέλετε σερβίρετε το κάθε κομμάτι με μία μπάλα παγωτό βανίλια ή καιμάκι...Ταιριάζει εξαιρετικά θα με θυμηθείτε!! }





Υλικά για το φύλλο ( για μία μεγάλη κερασόπιτα ):

▪250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1/4 κουταλάκι αλάτι
▪100 ml χλιαρό νερό
▪50 ml  ελαιόλαδο
▪1 κ.σ. ξύδι


Υλικά για τη γέμιση:

▪ 400 γρ. κεράσια καθαρισμένα από κοτσάνια και κουκούτσια και κομμένα το καθένα στα 2
▪ 50 γρ. καστανή ζάχαρη
▪ 10 μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα με το χέρι σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη)
▪ 50 γρ. λιωμένο βούτυρο για το άλειμμα του φύλλου
▪άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε ένα μπολ ρίχνω τα κομμένα κεράσια, τη ζάχαρη, τα μπισκότα και ανακατεύω.




Εκτέλεση για τη κερασόπιτα:


1. Σε ένα μπολ  προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, το ξύδι και το αλάτι και ανακατεύουμε.

2. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.

3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα. Έπειτα ανοίγω τη ζύμη πάνω σε μία αλευρωμένη λαδόκολλα σε στρογγυλό φύλλο πάχους 0,5 εκ.




4. Πάνω στο φύλλο απλώνω με το πινέλο το μισό λιωμένο βουτυράκι και μετά τη γέμιση αφήνοντας 2-3 εκ. κενό γύρω γύρω. 





5. Διπλώνω γύρω γύρω το κενό φύλλο προς τα μέσα δημιουργώντας ένα κόθρο και αλείφω με το υπόλοιπο βούτυρο από πάνω.





6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για περίπου 45' μέχρι να ροδίσει.

7. Τη βγάζω, την αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη. Έτοιμη!