Google+ Followers

Σάββατο, 7 Μαΐου 2016

Breakfast cookies (χωρίς ζάχαρη)

{ Χτες τα έφτιαξα και πραγματικά τα ευχαριστήθηκα! Έφαγα ένα για δεκατιανό επειδή πείνασα έχοντας φάει πολύ νωρίς το πρωινό μου και ένα το απόγευμα πριν τη γυμναστική μου όπου μου έδωσε πολύ ενέργεια και γεύση ταυτόχρονα!!! Οι φυτικές ίνες της βρώμης, το σουσάμι με τις μαγικές του ιδιότητες, το καρότο, η σοκολάτα, το μέλι και η κανέλα κάνουν θαύματα στον οργανισμό μας γι αυτό τα έβαλα μαζί σε ένα μαγικό μπισκότο. Φτιάχτε τα αποβραδύς και το επόμενο πρωί απλά τυλίξτε μερικά για ένα υγιεινό σνακ όπου κι αν βρίσκεστε! Θα σας αρέσουν πολύ σας το εγγυώμαι...}





Υλικά για 15 μπισκότα:

▪ 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪ 1 1/2 κούπα βρώμη
▪ 1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικη
▪ 1/2 κ.γλ. αλάτι
▪ 2 κ.γλ. κανέλα
▪ 1 αυγό
▪ 1/3 της κούπας σπορέλαιο
▪ 1/3 της κούπας μέλι
▪ 2 καρότα τριμμένα στο λεπτό του τρίφτη και στυμμένα καλά.
▪ ξύσμα από μισό πορτοκάλι
▪ 1 βανιλίνη
▪ 1/2 κούπα σουσάμι
▪ 60 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη βρώμη, τη σόδα, το αλάτι και τη κανέλα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάω το αυγό με το σπορέλαιο, το μέλι, το καρότο, τη βανίλια και το ξύσμα.


Τώρα ανακατεύω τα δύο μείγματα για να γίνει ένα μείγμα και εκεί προσθέτω τοσουσάμι και τη σοκολάτα. Ζυμώνω λόγο ακόμα να ανακατευτούν καλά και πλάθω τα μπισκότα. 



Τα αραδιάζω σε ένα ταψί που του έχω απλώσει λαδόκολλα και τα ψήνω για 15' στους 180° σε προθερμασμένο φούρνο.