Τάρτα με φυστικοβούτυρο

{Η μαγειρική ενώνει καρδιές οπότε με αυτή τη πίτα όλα μπορούν να συμβούν...! Φτιάξτη γι αυτούς που πολύ αγαπάς και θα το καταλάβουν αν γενικά δε το πολυέχεις με τα λόγια! Αν έχεις σπίτι φυστικοβούτυρο ξεκίνα αμέσως τη συνταγή, αλλιώς είναι το μοναδικό που πρέπει να πεταχτείς να πάρεις από το σούπερ μάρκετ μιας και τα υπόλοιπα υλικά είμαι σίγουρη ότι τα έχεις στο σπίτι. Πολύ εύκολη τύπου τάρτα με τη ζύμη από το μοσχομυριστό και αγαπημένο μπισκότο βουτύρου που σπάει μύτες με τη μυρωδιά του και γέμιση από κρέμα φυστικοβούτυρο....θα σας αρέσει τόσο πολύ, το εγγυώμαι...Λιώνει στο στόμα αυτή η ζύμη και μετά έρχεται να σας "αποτελειώσει" γλυκά η κρέμα του εσωτερικού της...!! Την έφτιαξα ένα απόγευμα που περίμενα φίλες στο σπίτι...δε μου πήρε πολύ ώρα και κανείς δε πίστευε ότι είναι τόσο απλή μιας και η εμφάνισή της ξεγελά...Αυτό δεν είναι το μυστικό??? Είναι από τις συνταγές που μου ζητάνε επαναληπτικό και είμαι σίγουρη ότι θα "φορεθεί" πολύ φέτος!! Και κολλάει σε όλες τις εποχές, με ζεστό ή κρύο καφέ...








Υλικά για τη ζύμη της βάσης:

▪250 γρ. βούτυρο
▪1 κούπα ζάχαρη
▪1 αυγό
▪1 βανίλια
▪1/4 κ.γλ. αλάτι
▪3,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪3 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

Υλικά για τη γέμιση:

▪1 φακελάκι κρέμα άνθος αραβοσίτου (αυτή που δε θέλει βράσιμο)
▪350 γρ. φρέσκο γάλα
▪3 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση για τη κρέμα:

Με βάση της οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία της κρέμας τη φτιάχνω. Δηλ. χτυπάω το περιεχόμενο του φακέλου με 350 γρ. φρέσκο γάλα. Έπειτα προσθέτω το φυστικοβούτυρο και χτυπάω λίγο με το μίξερ να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα μας. Έτοιμη η κρέμα. Τη σκεπάζω με μια μεμβράνη και την αφήνω στην άκρη για όταν την χρειαστώ. Πάμε τώρα στη ζύμη.

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο για 4'-5' μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψει.  Έπειτα προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και χτυπάμε για 3'-4' ακόμα. Τέλος αφού έχω ανακατέψει σε ένα μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, το προσθέτω λίγο λίγο μέχρι να το πάρει όλο, στο μείγμα με το βούτυρο συνεχίζοντας το χτύπημα. Θα βγει μια ζύμη πολύ μαλακή.
Στη συνέχεια παίρνω τα 2/3 της ζύμης και την απλώνω σε ένα στρογγυλό ταψί (που του έχω απλώσει λαδόκολλα) διαμέτρου 26 εκ. στο πάτο και να πιάσει και 3 πόντους σε ύψος στα τοιχώματα.





Μετά απλώνω στο εσωτερικό της, τη κρέμα που έχω φτιάξει από πριν.




Με τη ζύμη που έχει περισσέψει φτιάχνω κύκλους και μπαλάκια και αναλόγως τη φαντασία του ο καθένας " κλείνει" τη πίτα από πάνω. 





Ψήνω τη πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 30'-35'. Βγάζω από το φούρνο τη πίτα και την αφήνω να κρυώσει πολύ καλά για να τη κόψω. Αν θέλω τη πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη για πιο πολύ ομορφιά.


Σχόλια

Best Sellers