Google+ Followers

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Green Cake με μήλα, σταφίδες και σουσάμι

{ Σπίτι χωρίς κέικ προκοπή δε κάνει! Αυτό σκέφτηκα κι έφτιαξα αυτό το καταπληκτικό και ζουμερό κέικ με μήλα, σταφίδες και σουσάμι...θα σας τρέξουν τα σάλια από τις μυρωδιές την ώρα που ψήνεται...Το πράσινο μήλο που πρόσθεσα κρατάει μια ισορροπία στη γλυκάδα κάτι που το κάνει πολύ ελαφρύ χωρίς να σε λιγώνει και να σε φουσκώνει...Συνοδέψτε το καφεδάκι σας το πρωί ή τυλίξτε ένα κομμάτι για το σχολείο ή τη δουλειά σας! Κάντε τα δύο καλύτερα και χαρίστε το ένα σε ένα φίλο σας ή στο αγόρι ή το κορίτσι που σας αρέσει...ο έρωτας θα έρθει σίγουρα!! Σας χορταίνει και σας κρατάει γερούς και δυνατούς μιας και οι σταφίδες και το σουσάμι με τις θρεπτικές τους ιδιότητες κάνουν αυτό το κέικ μαγικά δυναμωτικό...!} 









Υλικά για ένα τσέρκι 26 εκ. :

▪3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 κ.γλ. σόδα
▪2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
▪1 1/2 κ.γλ. κανέλα
▪1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
▪2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪4 αυγά
▪1 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
▪1 βανιλίνη
▪2 μήλα κόκκινα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια 1 εκ.
▪1 πράσινο μήλο καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη
▪2/3 φλ. τσαγιού ξανθιές σταφίδες
▪λίγο σουσάμι για πασπάλισμα 
▪ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε αλεύρι, σόδα, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, κανέλα και μοσχοκάρυδο.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε πολ6 καλά μέχρι να ασπρίσουν και να φουσκώσουν τα αυγά με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτετε το σπορέλαιο και τη βανιλίνη και χτυπάτε για λίγο ακόμα μέχρι να ενωθούν.
Τώρα ρίχνετε λίγο λίγο το αλεύρι με τα μπαχαρικά κι ενώνετε τα δύο μείγματα χτυπώντας λίγο ακόμα.
Προσθέτε τα μήλα και τις σταφίδες τις οποίες έχετε αλευρώσει ελαφρά.
Ανακατεύετε με ένα κουτάλι να πάνε παντού κι έπειτα αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί το οποίο έχετε λαδώσει.
Ψήνετε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 45'-50'. 
Είναι έτοιμο όταν το μαχαίρι που θα τρυπήσετε το κέντρο του θα βγει στεγνό.
Βγάζω το κέικ από το φούρνο, το αφήνω να κρυώσει και το ξεφορμάρω. Πασπαλίζω με λίγη ζάχαρη άχνη και απολαμβάνω!