Μπισκοτένια με κρέμα φράουλας και σοκολάτα

{ Αυτό το γλυκάκι δε θέλει πολλά λόγια...θέλει φίλους, γέλια, μια βεράντα και πιατάκια! Τραγανή τάρτα με κραμπλ και απολαυστική κρέμα φράουλας...Κι επειδή όλοι ξέρουμε πόσο πάει η φράουλα με τη σοκολάτα ιδού...!}







Υλικά για τη ζύμη (για ένα τσέρκι 26 εκ. διαμ.):

▪ 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪ 200 γρ. ζάχαρη
▪ 200 ml σπορέλαιο
▪ 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
▪ 1 πρέζα αλάτι
▪ 1 αυγό

Υλικά για τη γέμιση:

▪ 2 φακελάκια ανθος αραβοσίτου φράουλα στιγμής (χωρίς βράσιμο)
▪ 700 ml φρέσκο γάλα

Για τη γκανάς:

▪ 125 γρ. κουβερτούρα 
▪ 60 γρ. φρέσκο γάλα
▪ 1 κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης και ανακατεύουμε δηλαδή το αλεύρι, τη ζάχαρη, το σπορέλαιο, το αλάτι, το baking powder και το αυγό χτυπημένο. Ανακατεύουμε με το χέρι. Θα γίνει μια ζύμη τριφτή. 

Εκτέλεση για τη κρέμα:

Απλά χτυπάμε το περιεχόμενο των φακέλων με το φρέσκο γάλα.  

Εκτέλεση για τη γκανάς:

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω το γάλα. Μόλις πάρει βράση το κατεβάζω και ρίχνω τη κουβερτούρα που έχω σπάσει σε κομμάτια με το χέρι. Ανακατεύω να λιώσει η κουβερτούρα και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος προσθέτω το μέλι και ανακατεύω για λίγο ακόμα να γίνουν ένα. Έτοιμη!

Συναρμολόγηση: 

Σε ένα τσέρκι στρώνουμε λαδόκολλα στο πάτο και απλώνουμε τα 2/3 από το μείγμα στο πάτο και στα τοιχώματα με τη μέθοδο του μπαλώματος. 




Πατάμε καλά να ενωθούν. Βλέπετε τα δαχτυλάκια μου αποτυπωμένα!! Το 1/3 το κρατάμε στην άκρη για από πάνω, αφού ρίξουμε τη κρέμα. Ρίχνουμε τη κρέμα φράουλας πάνω από τη ζύμη και στολίζουμε με τη ζύμη που έχουμε κρατήσει στην άκρη!





Δηλ τρίβουμε τη ζύμη περιμμετρικά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 45'-50' μέχρι να ροδίσει. Τη βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Ρίχνω από πάνω τη γκανάς που έχω ήδη φτιάξει για να είναι χλιαρή.

Σχόλια

Best Sellers