Ταρτάκια με μήλο και καραμέλα γλυκάνισου

{ Μετά τις διακοπές του καλοκαιριού δε βγαίνω από τη κουζίνα! Έχω μαζέψει τόσες ιδέες που θέλω να σας μαζέψω μια μέρα όλους σπίτι και να σας κάνω το τραπέζι απ' τη χαρά μου!! Σήμερα σας έχω γλυκάκι... Ταρτάκια γλύκισμα με μήλα και καραμέλα γλυκάνισου που κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα...! Το μεθυστικό άρωμα του γλυκάνισου αγκάλιασε και ταίριαξε ιδανικά με τα μήλα, τόσο που δεν το φανταζόμουν...Εγώ προσωπικά μαγεύτηκα και σας τα προτείνω με πολύ αγάπη♡♡♡♡}






Υλικά για τη ζύμη (για 12 ταρτάκια):

▪ 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪ 120 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κομμάτια
▪ 1 αυγό μικρό χτυπημένο
▪ 2 βανίλιες
▪ 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪ 2 κ.σ. παγωμένο νερό
▪ θήκες ψησίματος για ταρτάκια

Για τη γέμιση:

▪ 2 μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
▪ 50 γρ. βούτυρο
▪ 50 γρ. ζάχαρη
▪ 2-3 κομμάτια αστεροειδή γλυκάνισο
▪ 100 γρ. καρύδια τριμμένα
▪ ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα μετά το ψήσιμο

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο να λιώσει και κατόπιν ρίχνουμε τη ζάχαρη και το γλυκάνισο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τραβάω απ' τη φωτιά και ρίχνω τα ψιλοκομμένα μήλα ανακατεύοντας να πάει παντού το σιρόπι γλυκάνισου. Προσθέτω και τα καρύδια και έτοιμη η γέμιση. 


Εκτέλεση για τη ζύμη και συναρμολόγηση:

Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, προσθέτουμε το βούτυρο και με τα δάχτυλα ανακατεύουμε το μείγμα με γρήγορες κινήσεις να γίνει τριφτό. Προσθέτουμε τη ζάχαρη,τις βανίλιες, το αυγό και το παγωμένο νερό και με γρήγορες κινήσεις ενώνουμε το μείγμα . Το κάνουμε μια μπάλα, το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 45' να ξεκουραστεί. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη παίρνουμε ένα κομμάτι σαν καρύδι και με τα δάχτυλα το στρώνουμε στο φορμάκι σαν θήκη για να δεχτεί τη γέμιση. Κολλάει λίγο αλλά έτσι πρέπει να είναι. Γεμίζουμε κάθε φορμάκι με γέμιση. Αφού τελειώσουμε με τα φορμάκια θα μας έχει περισσέψει λίγη ζύμη. Τη βάζουμε πάλι στο ψυγείο να παγώσει. Όταν τελειώσουμε, παίρνουμε την υπόλοιπη ζύμη που έχουμε στο ψυγείο και τρίβουμε λίγη σε κάθε φορμάκι πάνω από τη γέμιση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 20' να ροδίσουν και να γίνουν τραγανιστά. Αν θέλουμε όταν βγουν απ το φούρνο τα πασπαλίζουμε με άχνη .    

Μυστικό:

Η ζύμη αυτή δε χρειάζεται πολύ δούλεμα γιατί θα σκληρύνει. Όσο πιο γρήγορα την αναμείξετε τόσο πιο αφράτη και τραγανή θα γίνει. Καλό είναι αν θέλετε πιο τραγανό αποτέλεσμα, να βάλετε τα ταρτάκια αφού τα γεμίσετε στη κατάψυξη για 30' και αμέσως μετά να τα ψήσετε.

Σχόλια

Best Sellers