Μπισκοτομπράουνις με σοκολάτα και πορτοκάλι

{Λατρέυω τα μπισκότα, αλλά λατρεύω και τα κέικ... Είπα λοιπόν ένα μεσημέρι, ενεί που καθόμουν κι έβλεπα "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" να τα κάνω δύο σε ένα. Βγήκανε σούπερ και σας τα προτείνω χωρίς σκέψεις. Αυτό είναι το κέρασμα που δε θα χορταίνετε να μαγειρεύετε στη κουζίνα σας! Φανταστείτε τραγανά μπισκότα βουτύρου με γέμιση ζουμερού και αφράτου σοκολατένιου μπράουνι. Δύο υφές στο στόμα σας που θα σας ξεσηκώσουν...Believe me και μη κάθεστε...Ολο και κάποιος φίλος θα περάσει από το σπίτι!!!}






Υλικά για 12 μπισκοτομάφινς.
Για τα μπισκότα:

-5 κ.σ. κοφτές βούτυρο
-1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
-1 κρόκος αυγού
-1 πρέζα αλάτι
-1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Για τη γέμιση κέικ:

-6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
-1/2 κούπα ζάχαρη
-2 αυγά
-1/4 της κούπας κακάο
-3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-λίγο ξύσμα πορτοκάλι
-λιωμένη κουβερτούρα και φετάκια πορτοκάλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5'-7'. Προσθέτουμε τον κρόκο και το αλάτι. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι. Θα προκύψει μία μαλακή ζύμη. Βουτυρώνουμε καλά τις θήκες μιας φόρμας για μάφιν και βάζουμε εκεί κομμάτια από τη ζύμη. Καλύπτουμε το πάτο και τα πλαινά τους τοιχώματα, αφήνοντας κενό στο κέντρο. Κάτι σαν βάσεις για ταρτάκια δηλαδή.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα για μπράουνι...
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά, το ξύσμα πορτοκάλι και το κακάο. Τέλος ενσωματώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά. Γεμίζουμε το εσωτερικό των μπισκότων με το μείγμα για μπράουνι. Ψήνουμε τα μπισκοτομπράουνις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20-25' ανάλογα με το πόσο ζεστός είναι ο φούρνος σας. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ξεφορμάρουμε προσεκτικά.
Σερβίρετε με λιωμένη κουβερτούρα και λίγο παγωτό αν θέλετε!! Πάει σούπερ!!

Σχόλια

Best Sellers