ΣουΜηλό



{ Μη νομίζετε ότι είχε "και καλά" συννεφιά έξω και εμπνεύστηκα αυτά τα τόσο αφράτα και απαλά σαν σύννεφα σου! Λιακάδα ήταν έξω κάτι σαν καλοκαίρι αν και Φεβρουάριος μήνας! Σκέφτηκα λοιπόν να τολμήσω να φτιάξω τη ζύμη των σου που δε σας κρύβω ότι πάντα τη φοβόμουν...Μη τυχόν και δε μου φουσκώσουν, μη τυχόν και μου ξεραθούν και άλλα τέτοια ψυχαναγκαστικά! Τόλμησα όμως σαν ατρόμητο "βουτυρόμελο" και ένα θα σας πω!! "Κάντε τα σήμερα κιόλας" και γεμίστε τα μέ ότι σας έρθει αφού αυτή η ζύμη είναι πασπαρτού και πάει και με γλυκιές, αλλά και με αλμυρές γεμίσεις! Εγώ σήμερα τα γέμισα με καταπληκτική αέρινη κρέμα μήλου που γίνεται τόσο εύκολα που δε θα το πιστεύετε! Τα λες και μηλοπιτάκια κατά μία έννοια αυτά τα υπέροχα "Σουμηλό" που θα γίνουν τα αγαπημένα σας!!}









Υλικά για 15-20 Σου:(Ανάλογα με το πόσο μεγάλα τα θέλετε! Εγώ τα έκανα χορταστικά, ατομικά)


- 360 γρ. νερό
-150 γρ. βούτυρο
-6 αυγά
-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-¼ κ.γλ. αλάτι
-¼ κ.γλ. ζάχαρη
-1 βανιλίνη



Υλικά για τη γέμιση:


500 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες
- 500 γρ. χυμό μήλο (amita)
- 100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γλ. κανέλα 
- 80 γρ. κορν φλάουρ
- ζάχαρη άχνη και κανέλα για πασπάλισμα



Εκτέλεση για τα Σου:


Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με το βούτυρο. 
Προσθέτουμε το αλάτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη. Αφού πάρει μία βράση, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, συνεχώς, με μια ξύλινη κουτάλα. 
Έπειτα χτυπάμε το μείγμα της ζύμης στον κάδο του μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά τα χτυπημένα αβγά. Μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής τη ζύμη και σχηματίζουμε σε ένα ταψί τα σου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 25-30 λεπτά. Αφού σβήσουμε το φούρνο, αφήνουμε ρα σου μέσα στο φούρνο για 10' κι έπειτα τα βγάζουμε.


Εκτέλεση για τη γέμιση:


Κρατάμε σε ένα μπολ λίγο από το γάλα μέσα στο οποίο διαλύουμε το κπρν φλάουερ με τη κανέλα. Σε μια κατσαρόλα τώρα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα μαζί με το χυμό και τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει μία βράση, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο κορν φλάουερ. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Αφού αρχίσει να πήζει ανακατεύω ακόμα 2'-3' και κατεβάζω από τη φωτιά. Αδειάζω τη κρέμα σε ένα ρηχό ταψί και σκεπάζω με μία μεμβράνη για να μη κάνει πέτσα! Βάζω 2-3 ώρες στο ψυγείο και είναι έτοιμη να γεμίσουμε τα σου μας, τα οποία έχω φτιάξει από πριν. Αχνίζω με ζάχαρη άχνη και κανέλα και απολαμβάνω αυτά τα συννεφένια "Σουμηλό"

Σχόλια

Best Sellers