Google+ Followers

Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Μπισκότα μαστίχας ανοιξιάτικα

{ Στο μυαλό μου όταν μυρίζω το μαγικό της άρωμα μου έρχεται η ανάμνηση από το γλυκό υποβρύχιο που με κερνούσε η γιαγιά μου τα καλοκαίρια στο χωριό πάντα μετά τον μεσημεριανό ύπνο. Έκανα βέβαια πως κοιμάμαι, όπως όλα τα παιδιά γιατί άξιζαν το κόπο έστω 60' καταπίεσης στο κρεβάτι, προκειμένου να γευτώ αυτό το μαγικό γλυκό...Οι ιδιότητές της φοβερές αφού σαν ελιξήριο βοηθάει πολύ τον οργανισμό μας σε πολλά πράγματα όπως στο ανοσοποιητικό και στο πεπτικό μας σύστημα. Οπότε τι καλύτερο από ένα χωνευτικό και άκρως αρωματικό μπισκότο σχεδόν χωρίς καθόλου ζάχαρη αφού επένδυσα μόνο στο μεθυστικό άρωμά της και στη γλύκα του χυμού πορτοκάλι που πρόσθεσα. Υγιεινά και νόστιμα θα μοσχοβολήσουν το σπίτι σας από την ώρα που θα ψήνονται...Εγώ τα λατρεύω, γι αυτό σας τα προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη... Μόνο προσοχή στη ποσότητα της μαστίχας, μη σας πέσει παραπάνω γιατί έχει τη τάση να πικρίζει...Extra tip: Συνοδέψτε τα με ένα δροσερό κοκτέιλ με βάση τη μαστίχα και θα απογειωθείτε... }





Υλικά για 15 μπισκότα:


▪90 ml ελαιόλαδο
▪80 ml χυμό πορτοκάλι
▪1 κ.σ άχνη ζάχαρη
▪1/4  κ.γλ. αλάτι
▪1 κ.γλ baking powder
▪1 κ.γλ. κοφτό δάκρυα μαστίχας
▪1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι
▪200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪Σουσάμι ( προαιρετικά)


Εκτέλεση:


Αρχικά κοπανίζω σε ένα γουδί τα δάκρυα μαστίχας με τη ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια ανακατεύω με το σύρμα σ ένα μπολ το λάδι, το χυμό, το αλάτι, το baking, το ξύσμα πορτοκάλι και τη μαστίχα που έχω κοπανίσει μαζί με την ζάχαρη άχνη.
Σταδιακά ενσωματώνω το αλεύρι.
Ανακατεύω καλά και ζυμώνω με τα χέρια έως ότου δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη λαδένια ζύμη που δε κολλάει στα χέρια..
Πλάθω μικρά μπαστουνάκια μήκους 4 εκ. και τα πιέζω με τις παλάμες, ώστε να πλατύνουν λίγο.
Ρίχνω αν θέλω το σουσαμάκι από πάνω και τα ψήνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.