Google+ Followers

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017

Η απόλυτη κρασάτη μπριζόλα μου.



{ Εδώ είμαι ξανά αγαπημένοι μου φίλοι και λέω αυτή τη φορά να μοιραστώ μαζί σας, την απόλυτη συνταγή μου για κρασάτη μπριζόλα. Αυτή τη μπριζόλα που θα φτιάχνετε συνέχεια και θα την απολαμβάνετε με τη κρύα μπύρα ή με τη πορτοκαλάδα μπλε σας, στην άπλα του σπιτιού σας! Μια ζωή την έχουμε και πρέπει να τρώμε νόστιμα πράγματα, αν μη τι άλλο! Η σημερινή λοιπόν συνταγή είναι άκρως εύκολη και απίστευτα νόστιμη, κάνοντας τα σάλια σας να τρέχουν από τη στιγμή που θα τη μαγειρεύετε! Συνεδέψτε τη με πατάτες τηγανητές και μία χωριάτικη σαλάτα για την απαραίτητη παπάρα και ζήστε το όνειρο! Πάμε λοιπόν να μαγειρέψουμε παρέα!}




Υλικά για 4 χοιρινές με κόκκαλο:

- 4 χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο
-1 σκελίδα σκόρδο
-ελαιόλαδο
-αλάτι, πιπέρι
-1/2 ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί
-χυμό από ένα λεμόνι
-2 κ.σ. μουστάρδα
-1 κ.γλ. κορν-φλάουρ
-ρίγανη

Εκτέλεση:

Αρχικά πλένω και στραγγίζω πολύ καλά τις μπριζόλες. Έπειτα τις αλείφω με λίγο λάδι, τις αλατοπιπερώνω καλά και ρίχνω και ρίγανη.
Τώρα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνω λαδάκι να καλύψει το πάτο. Ζεσταίνω καλά και ρίχνω τις μπριζόλες. Σωτάρω να πάρουν χρώμα και από τις δυο πλευρές. Αφού πάρουν χρώμα κόβω τη σκελίδα σκόρδου σε φετάκια και τα σωτάρω και αυτά για 1' μέσα στις μπριζόλες. Έπειτα σβήνω με το κρασί. Περιμένω 1' να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτω νερό ίσα να καλύψει τις μπριζόλες. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και σιγοβράζω για 45'. Στα τελευταία 5' κι αφού έχει πιει το νεράκι προσθέτω το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το κορν-φλάουρ που έχω ανακατέψει σε ένα μπολάκι. Σβήνω και είναι έτοιμες. Προσέχω να μείνει με τη σαλτσούλα του και να έχει πιει τα νερά του. Σερβίρω με πατάτες τηγανιτές ή ρυζάκι.

*Προσέχω αν χρειαστεί να προσθέσω κατά το μαγείρεμα λίγο νεράκι.