Η πιο αφράτη μηλόπιτα
{ Σήμερα σας έχω την πιο αφράτη..τη πιο μυρωδάτη και τη πιο "μηλόπιτα" από όλες τις μηλόπιτες που έχετε δοκιμάσει! Τραγανή απ έξω και ζουμερή στο εσωτερικό της αφού τα μήλα θυμίζουν κρέμα στο στόμα μας... Πανεύκολη και πεντανόστιμη θα κλέψει τις εντυπώσεις...Δοκιμάστε την και δε θα χάσετε!!!}
Υλικά για ταψάκι 28 εκ.:
▪5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
▪1 φλ. τσαγιού βούτυρο
▪1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪2 αυγά
▪2 φλ. τσαγιού φαρινάπ
▪2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
▪1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
▪1 κ.γλ. κανέλα
▪1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
▪1 βανίλια
▪αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα ρίχνω το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνω το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζω τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε. Ψήνω το γλυκό για μία ώρα. Βγάζω τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρω με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.
Υλικά για ταψάκι 28 εκ.:
▪5 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
▪1 φλ. τσαγιού βούτυρο
▪1 και 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
▪2 αυγά
▪2 φλ. τσαγιού φαρινάπ
▪2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
▪1/2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
▪1 κ.γλ. κανέλα
▪1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
▪1 βανίλια
▪αχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνω τον φούρνο στους 180°. Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν. Προσθέτω ένα ένα τα αυγά και χτυπάω για λίγο ακόμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι κοκκινισμένο μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Έπειτα ρίχνω το κονιάκ, το γάλα, τη κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνω το μείγμα σε ένα ταψάκι διαμέτρου 28 εκ. καλά βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζω τα μήλα σε διάφορα σημεία. Θα τα πάρει όλα, μη τα φοβηθείτε. Ψήνω το γλυκό για μία ώρα. Βγάζω τη μηλόπιτα από το φούρνο, την αφήνω να σταθεί για 5 λεπτά και σερβίρω με λίγη ζάχαρη άχνη από πάνω.
υπεροχη..μολις πριν λιγο την εφτιαξα .και δοκιμασα ..τρελλαθηκα ..σε ευχαριστω πολυ!!!!συγχαρητηρια ..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ που σου άρεσε!!!
ΔιαγραφήΜόλις την έφτιαξα!Πολύ αφράτη και γευστική!Εφτιαχνα την άλλη μηλόπιτα,που τη γυρίζουμε τούμπα,αλλά μ'αυτή τη συνταγή είναι πολύ καλύτερη!!! Θα την καθιερώσω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα ηθελα να ρωτησω: φλιτζανα βουτυρο=δηλ. λιωμενο?Ευχαριστω πολύ
ΑπάντησηΔιαγραφήΟχι δεν εννοω λιωμένο! Κανονικό σε θερμοκρασία δωματίου!
Διαγραφή