Λευκή σοκολατόπιτα με σταφίδες και κονιάκ
{ Απλά αγαπώ τη λευκή σοκολάτα, που στη πραγματικότητα όμως δεν είναι σοκολάτα... Το ξέρατε? Η λευκή σοκολάτα δε φτιάχνεται από σκόνη κακάο ή σπόρους κακάο. Αποτελεί μείγμα από βούτυρο κακάο, ζάχαρη και γάλα. Ότι και να ναι όμως παραμένει η αγαπημένη μου γι αυτό και εμπνεύστηκα ένα γλυκό "πάνω" της... Λευκή σοκολατόπιτα λοιπόν με σταφίδες και κονιάκ που τις ταιριάζουν απόλυτα και από πάνω πλούσιο γλάσσο σοκολάτας έτσι για να πιάσω όλα τα γούστα και να ισορροπήσω τη κατάσταση...Απίστευτα ζουμερή και αφράτη θα λιώνει στο στόμα σας...!Enjoy...!!}
Υλικά για ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο:
▪3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪125 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα (στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί)
▪1 κουτ. γλυκού σόδα
▪½ κουτ. γλυκού αλάτι
▪2 βανίλιες
▪½ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
▪1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
▪2 αβγά
▪1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
▪½ φλιτζάνι ζεστό νερό
▪1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη:
▪125 γρ. κρέμα γάλακτος
▪250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
▪1 κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις σταφίδες με το κονιάκ για να να μαλακώσουν και να πάρουν το εξαιρετικό άρωμα του ποτού. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Βάζετε στο μίξερ το λάδι να χτυπηθεί με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το γάλα και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε το μίξερ.Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, εναλλάξ με το ζεστό νερό κι ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε και τις σταφίδες με το κονιάκ. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Θα βγει απίστευτα ζουμερό και αφράτο...
Για το γλάσσο:
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μετά από 2 λεπτά ανακατεύετε με σπάτουλα προσθέτοντας και το μέλι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το ρίξετε πάνω από το κέικ.
Υλικά για ένα ταψάκι 26 εκ. διάμετρο:
▪3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪125 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα (στα μικροκύμματα ή σε μπεν μαρί)
▪1 κουτ. γλυκού σόδα
▪½ κουτ. γλυκού αλάτι
▪2 βανίλιες
▪½ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
▪1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
▪2 αβγά
▪1 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
▪½ φλιτζάνι ζεστό νερό
▪1 φλιτζάνι τσαγιού σταφίδες
1 κ.σ. κονιάκ
Για την επικάλυψη:
▪125 γρ. κρέμα γάλακτος
▪250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
▪1 κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ ρίχνετε τις σταφίδες με το κονιάκ για να να μαλακώσουν και να πάρουν το εξαιρετικό άρωμα του ποτού. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Βάζετε στο μίξερ το λάδι να χτυπηθεί με τη ζάχαρη. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το γάλα και τη λιωμένη λευκή σοκολάτα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε το μίξερ.Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, εναλλάξ με το ζεστό νερό κι ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε και τις σταφίδες με το κονιάκ. Αδειάζετε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Θα βγει απίστευτα ζουμερό και αφράτο...
Για το γλάσσο:
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μετά από 2 λεπτά ανακατεύετε με σπάτουλα προσθέτοντας και το μέλι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το ρίξετε πάνω από το κέικ.
νικη καλησπερα. και εγω λατρευω τη λευκη σοκολατα.το γλυκο σου φαινεται πολυ λαχταριστο.γεια στα χερια σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου Λίτσα!!!Δοκιμασε την και θα τρελαθείς εγγυημένα!!
ΑπάντησηΔιαγραφή