Madame cheesy
{Σάββατο σήμερα...οπότε ας φτιάξουμε κάτι λαχταριστό για την οικογένεια ή τους φίλους μας...! Τυρόπιτα λοιπόν σε τρία λαχταριστά στρώματα...Τραγανή μπισκοτένια βάση, τυρί φέτα στη μέση και από πάνω πλούσια και βελούδινη "τύπου" κρέμα μπεσαμέλ....Τρεις λαχταριστές υφές σε μία μόνο μπουκιά! Θα την λατρέψετε...γιατί δεν είναι μια απλή τυρόπιτα...είναι ένα όνειρο! Είμαι πολύ χαρούμενη που την σκέφτηκα και τη μοιράζομαι μαζί σας...Πανεύκολη γρήγορη και εντυπωσιακή στην όψη της θα κερδίσει και τον πιο "δύσκολο" ουρανίσκο...! Απλά φτιάξτε την...!}
Υλικά για τη βάση (για ένα τσέρκι 28εκ.):
▪1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
▪1 κεσεδάκι (το ίδιο του γιαουρτιού) σπορέλαιο
▪1 πρέζα αλάτι
▪350 γρ. φαρινάπ
Για τη γέμιση:
▪400 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
Για τη "τύπου" μπεσαμέλ:
▪3 αυγά χτυπημένα
▪1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (καθαρό βάρος 393 γρ.)
▪1 πρέζα αλάτι
▪φρεσκοτριμμένο πιπέρι
▪μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Αρχικά ετοιμάζω τη ζύμη για τη βάση. Σε ένα μπολ ρίχνω το γιαούρτι, το αλάτι και το σπορέλαιο και τα χτυπάω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι πλάθοντας μέχρι να γίνει ένα μαλακό και λαδένιο ζυμαράκι που δε κολλάει στα χέρια. Παίρνω το ταψάκι και στρώνω με κομμάτια ζύμης "μπαλώματα" τη ζύμη καλύπτοντας το πάτο και τα πλαινά ίσα για να κρατηθεί μέσα η γέμιση.
Στη συνέχεια απλώνω ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη της βάσης τη φέτα που έχω τρίψει με το χέρι. Θέλω να έχει και πιο μεγάλα κομμάτια.
Για τη "τύπου" μπεσαμέλ που θα μπει από πάνω, χτυπάω τα αυγά μαζί με ένα γάλα εβαπορέ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αδειάζω το μείγμα πάνω από τη φέτα.
Μετά κλείνω προς τα μέσα τα πλαινά της ζύμης, πάνω από τη γέμιση για να τη θωρακίσω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για περίπου 45'.
Υλικά για τη βάση (για ένα τσέρκι 28εκ.):
▪1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%
▪1 κεσεδάκι (το ίδιο του γιαουρτιού) σπορέλαιο
▪1 πρέζα αλάτι
▪350 γρ. φαρινάπ
Για τη γέμιση:
▪400 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
Για τη "τύπου" μπεσαμέλ:
▪3 αυγά χτυπημένα
▪1 κουτάκι γάλα εβαπορέ (καθαρό βάρος 393 γρ.)
▪1 πρέζα αλάτι
▪φρεσκοτριμμένο πιπέρι
▪μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Αρχικά ετοιμάζω τη ζύμη για τη βάση. Σε ένα μπολ ρίχνω το γιαούρτι, το αλάτι και το σπορέλαιο και τα χτυπάω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνω λίγο λίγο το αλεύρι πλάθοντας μέχρι να γίνει ένα μαλακό και λαδένιο ζυμαράκι που δε κολλάει στα χέρια. Παίρνω το ταψάκι και στρώνω με κομμάτια ζύμης "μπαλώματα" τη ζύμη καλύπτοντας το πάτο και τα πλαινά ίσα για να κρατηθεί μέσα η γέμιση.
Στη συνέχεια απλώνω ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη της βάσης τη φέτα που έχω τρίψει με το χέρι. Θέλω να έχει και πιο μεγάλα κομμάτια.
Για τη "τύπου" μπεσαμέλ που θα μπει από πάνω, χτυπάω τα αυγά μαζί με ένα γάλα εβαπορέ. Προσθέτω αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και αδειάζω το μείγμα πάνω από τη φέτα.
Μετά κλείνω προς τα μέσα τα πλαινά της ζύμης, πάνω από τη γέμιση για να τη θωρακίσω.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για περίπου 45'.
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΑΞΩ
ΑπάντησηΔιαγραφήΕίναι σούπερ Παναγιώτα! Θαμε θυμηθείς!!
ΔιαγραφήΘα την δοκιμασω και θα σας πω....καλη εβδομαδα
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην εκανα χθες βραδυ....δεν ξημερωσε. Ευκολη, γρηγορη και νοστιμη
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα γίνει η αγαπημένη σου κική!!
ΔιαγραφήΔεν εχεις αδικο...δεν ξημερωσε!!!
ΔιαγραφήΦανταστικη!! Μπραβο!!
Αν δεν βαλω φαριναπ ?
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυριδίκη μπορείς να βάλεις αλεύρι για όλες τις χρήσεις απλά πρόσθεσε ενα φακελάκι baking powder!!
ΔιαγραφήΣωστο αυτο εκανα και εγω...
Διαγραφήτην εκανα κοριτσια!πολυ καλη αλλα .....την επομενη φορα που θα την κανω θα βαλω μιση ποσοτητα φετα μιση ανθοτυρο γιατι βγαινει πολυ αλμυρη με σκετο τυρι...κ σας το λεω εγω που τα τρωω λυσσα ολα....κατα τ αλλα...πανευκολη συνταγη ,τελεια για κατι της τελευταιας στιγμης κ η ΄΄μπεσαμελ΄΄ απο πανω ειναι μεγαλη εκπληξη σε οποιον την δοκιμαζει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜαράκι εγώ βάζω μια φετούλα ήπια, όχι απο τι2 αλμυρές!και η δική σου εκδοχή θα είναι σούπερ!
Διαγραφήπολύ ωραία!!!! την έφτιαξα!!! πεντανοστιμη!!! ευχαριστούμε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΧαίρομαι πολύ Έυα!!!
Διαγραφή