Παγωμένη μους πεπονιού με μπισκότα και κονιάκ

{Όταν μυρίζω πεπόνι πάντα θα σκεφτώ την αγαπημένη μου παιδική φωτογραφία... εμένα, γύρω στα 4-5 φορώντας το πουά πολύχρωμο μαγιώ μου, καθισμένη στα χώματα ανάμεσα σε δυο τρεις γλάστρες βασιλικού, αγκαλιά με ένα τεράστιο για τα κυβικά μου μπωλ με πεπόνι και τα μάγουλά μου μπουκωμένα...ακόμα αναρωτιέμαι πως έπαιρνα ανάσα τότε...Για μένα το πεπόνι είναι το πιο γλυκό και "ευγενικό" σε γεύση φρούτο του καλοκαιριού...Είναι μια φρουτένια ηδονή στο στόμα και η γεύση του θυμίζει μέλι και λουλούδια μαζί.   Σημαίνει καλοκαίρι και είμαι σίγουρη ότι ο τρόπος που θα σας το σερβίρω σήμερα θα σας αρέσει πολύ, αφού είναι πολύ εύκολο να το φτιάξετε! Το πεπόνι ξεμυτίζει κατά τον Ιούλιο και γεμίζει τα τελάρα στις αγορές δίπλα στα ζουμερά καρπούζια. Τα 100 γρ. πεπόνι έχουν μόλις 34 θερμίδες και είναι από το φρούτα με το μεγαλύτερο ποσοστό νερού - 90%. Επίσης είναι το φυσικό ελιξήριο για όμορφο δέρμα αφού η βιταμίνη C που περιέχει συμβάλλει μεταξύ άλλων στη σύνθεση του κολλαγόνου. Οπότε ένα μπωλ από τη μους πεπόνι θα σου δώσει ενέργεια και διάθεση για καλοκαιρινές εξορμήσεις, χωρίς να σε βαρύνει καθόλου...! Και στο κάτω κάτω ας εκμεταλευτούμε τα υπέροχα φρούτα του καλοκαιριού για να δώσουμε ένα up στον οργανισμό μας και να τον ομορφύνουμε ( κι άλλο)!!! Ακουσα πως ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού καταφθάνει...Τι να μας κάνει όμως αν στο ψυγείο μας έχουμε αυτή την πολύ δροσερή και νόστιμη μους πεπονιού? }




Υλικά για 4 μπωλ:


▪300γρ. πεπόνι ώριμο καθαρισμένο σε κομμάτια
▪1 ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο 1,5 λιπαρα
▪3 κ.σ. ζάχαρη
▪3 κ.σ.  κορν φλάουρ
▪12 μπισκοτάκια miranda
▪1 σφηνάκι κονιάκ
μερικά φυλλαράκια δυόσμου και φετούλες πεπόνι για το στόλισμα

Εκτέλεση:


1.Παίρνετε το καθαρισμένο πεπόνι και το χτυπάτε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένας ομοιογενής, βελούδινος πολτός.

2.Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ και το γάλα. Μεταφέρετε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και ξεκινάτε να το ζεσταίνετε

3.Ρίχνετε μέσα και τον πολτό πεπονιού. Ανακατεύετε και ζεσταίνετε το μίγμα σιγά σιγά μέχρι να αρχίζει να πήζει ελαφρά η κρέμα.

4.Παίρνετε τα ποτήρια ή τα μπωλ που θέλετε και μοιράζετε τη μους πεπονιού. Παγώνετε τις μους στο ψυγείο και πριν το σερβίρισμα ρίχνετε στη καθεμία από πάνω 2 -3 μπισκοτάκια μιραντα τα οποία έχετε θρυμματίσει προηγουμένως σ ένα μπωλ κι έχετε ραντίσει με το κονιάκ. Διακοσμείτε με φυλλαράκια δυόσμου και φετούλες πεπονιού. Σερβίρεται κρύο...








Σχόλια

Best Sellers