Μπισκότα λεμονιού με γιαούρτι και λάδι

Χτες αφού έκανα τη φασίνα του αιώνα στο σπίτι, η οποία περιελάμβανε πατζούρια, τζάμια, σίτες, μπάνιο, πατώματα, ξεσκονίσματα και πολλά άλλα, τι θα έκανα για να ξεκουραστώ;;;
Μα φυσικά κάτι μπισκότα λεμονιού με γιαούρτι και λάδι που χα στο μυαλό μέρες!

Είχα πει χτες ότι αν έβγαιναν όπως τα φανταζόμουν θα τα ανέβαζα σήμερα όπως και έκανα στο blog για να τα δείτε κι όλοι εσείς!
Αν όχι θα τα έδινε στις δεκαοχτούρες της γειτονιάς που δε τις πάω κιόλας!


Τα συγκεκριμένα μπισκότα είναι πολύ νόστιμα, αρωατίζουν το στόμα σας και όλο το σπίτι μη σας πω. Βγαίνουν τραγανά και λιώνουν στο στόμα. Δοκιμάστε τα!



Γειά μας!!!


Υλικά για 30 περίπου μπισκότα:

  • 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Λίγη καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα
  • 1 αβγό μέτριο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 150γρ. στραγγιστό γιαούρτι (complet Δελτα έβαλα εγώ)
  • Ξύσμα απο 2 λεμόνια
  • 125 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 πρέζα αλάτι 


Εκτέλεση:


Χτυπάμε στο μίξερ το ηλιέλαιο, την κρυσταλλική ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
Προσθέτουμε το αβγό, το γιαούρτι, το ξύσμα λεμονιού και το μισό αλεύρι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε διαδοχικά το υπόλοιπο αλεύρι και τη μαγιά.
Μετά αλευρώνουμε μια επιφάνεια και πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια σφιχτή μπάλα. Την ανοίγουμε σε ρολό και κόβουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφα μικρά κομμάτια.
Τα «ρολάρουμε» με την παλάμη και σχηματίζουμε κυλίνδρους μήκους 10 εκ. τους οποίους μετά κλείνουμε σε δαχτυλίδια.
Τους τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας μερικά εκατοστά απόσταση μεταξύ τους, ώστε να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
Πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και ψήνουμε σε στατικό προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25' μόνο.

Έτοιμα και μυρωδάτα!!

Best Sellers