Κέικ λαδιού με τρούφα και ζαχαρωμένες φράουλες
Αγαπημένα μου "βουτυρομελάκια" χτες το απογευματάκι έφτιαξα ένα υπέροχο και γιορτινό κέικ, το οποίο δεν μπορώ να μη μοιραστώ μαζί σας! Είναι αφράτο, με λάδι και πολύ όμορφο ειδικά στο εσωτερικό του, καθώς έχει κόκκινες ζαχαρωμένες φράουλες μέσα και φυσικά τρούφα! Θα τρελαθούν μικροι και μεγάλοι σας το εγγυώμαι!
Μπορείτε να μπείτε στη κουζίνα για μια πρώτη νότα Χριστουγέννων στο σπίτι και στη καρδια σας!
Υλικά για μία φόρμα κέικ:
- 1 κούπα τσαγιού λάδι (μισό ελαιόλαδο-μισό ηλιέλαιο)
- 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 φαρινάπ
- 1 γιαούρτι (κεσεδάκι)
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη
- 1/2 κ.γλ.κανέλα (προαιρετικά)
- 100 γρ. τρούφα
- 1 χούφτα ζαχαρωμένες φράουλες ψιλοκομμένες
Για το γλάσο:
- 100 γρ. υποβρύχιο βανίλια
- Λίγη άχνη για πασπάλισμα στο τέλος
Εκτέλεση:
Στο κάδο του μίξερ ρίχνω το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω ένα ένα τα αυγά χτυπώντας αρκετά καλά να ασπρίσουν. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα φουσκώσει το κέικ και δε θα μυρίζει αλευρίλα. Τώρα ήρθε η στιγμή να ρίξω το γιαούρτι και το γάλα. Να πω ότι όλα πρέπει να να σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτω το ξύσμα, τη βανιλίνη και τη κανέλα αν θέλετε. Ρίχνω τώρα και το αλεύρι σε δόσεις χτυπώντας καλά! Προσθέτω τη τρούφα και τις φράουλες και ανακατεύω με τη σπάτουλα να πάνε παντού! Έτοιμο το μείγμα!
Ρίχνω το μείγμα του κέικ σε φόρμα που έχω λαδώσει ελαφρά με το πινέλο. Ψήνω για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°c.
Βγάζω το κέικ, περιμένω 5' και ξεφορμάρω σε μια ωραία γιορτινή πιατέλα. Μόλις κρυώσει ρίχνω το γλάσο.
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμμάτων ζεσταίνω το υποβρύχιο να γίνει ρευστο. Απλά αυτό τίποτε άλλο. Το ρίχνω πάνω από το κέικ και από πάνω λίγες ακόμα ζαχαρωμένες φράουλες.
Μόλις σταθεί και σφίξει είναι έτοιμο. Πασπαλίστε και με λίγη άχνη, να δείχνει πιο χιονισμένο. Καλή σας όρεξη!!
Στο κάδο του μίξερ ρίχνω το λάδι μαζί με τη ζάχαρη και χτυπάω καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτω ένα ένα τα αυγά χτυπώντας αρκετά καλά να ασπρίσουν. Αυτό παίζει μεγάλο ρόλο στο πόσο θα φουσκώσει το κέικ και δε θα μυρίζει αλευρίλα. Τώρα ήρθε η στιγμή να ρίξω το γιαούρτι και το γάλα. Να πω ότι όλα πρέπει να να σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα προσθέτω το ξύσμα, τη βανιλίνη και τη κανέλα αν θέλετε. Ρίχνω τώρα και το αλεύρι σε δόσεις χτυπώντας καλά! Προσθέτω τη τρούφα και τις φράουλες και ανακατεύω με τη σπάτουλα να πάνε παντού! Έτοιμο το μείγμα!
Ρίχνω το μείγμα του κέικ σε φόρμα που έχω λαδώσει ελαφρά με το πινέλο. Ψήνω για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°c.
Βγάζω το κέικ, περιμένω 5' και ξεφορμάρω σε μια ωραία γιορτινή πιατέλα. Μόλις κρυώσει ρίχνω το γλάσο.
Για το γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμμάτων ζεσταίνω το υποβρύχιο να γίνει ρευστο. Απλά αυτό τίποτε άλλο. Το ρίχνω πάνω από το κέικ και από πάνω λίγες ακόμα ζαχαρωμένες φράουλες.
Μόλις σταθεί και σφίξει είναι έτοιμο. Πασπαλίστε και με λίγη άχνη, να δείχνει πιο χιονισμένο. Καλή σας όρεξη!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου