Scones με φέτα, πάριζα και λιαστή ντομάτα
Αγαπητά μου "βουτυρομελάκια" εδώ είμαι ξανά να μοιραστώ μια πολύ νόστιμη συνταγή που δοκίμασα πρώτη φορά να φτιάξω. Διότι scones άκουγα και scones δεν είχα ματαδοκιμάσει. Υπέροχα, τραγανοαφράτα και ταιριάζουν ιδανικά με ένα κομμάτι τυρί φέτα, μια ντομάτα στα τέσσερα και δύο αυγά μάτια! Μη ξεχάσω χτες το βράδυ συνόδευσα τη σουπίτσα μας με αυτά. Τελεια!!!!
Πάμε να τα φτιάξουμε παρέα! Όλα γίνονται σε ένα μίξερ με το εξάρτημα φτερό. Αν δε το έχετε γίνεται και στο χέρι με τον old fashion τρόπο βεβαίως βεβαίως!!!
Υλικά:
- 600 γρ. αλεύρι
- 1 κ.σ μπείκιν πάουντερ
- 3/4 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 πρέζα ρίγανη (προαιρετικά)
- 225 γρ. κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
- 300 γρ. φέτα τριμμένη με το χέρι
- 6 φέτες πάριζα ψιλοκομμένη
- 4-5 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 320 γρ. γάλα φρέσκο
- 1 κρόκο αυγού χτυπημένο με λίγο νεράκι για άλειμμα.
- Λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο για από πάνω πριν το ψήσιμο (προαιρετικα)
- Εκτέλεση:
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τα στερεά υλικά με το φτερό.
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Έπειτα προσθέτουμε το τυρί, τη λιαστή ντομάτα, τη πάριζα και τη ρίγανη αν θέλετε.
Αφού ανακατευτούν, ρίχνουμε το μισό από το γάλα και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο σιγά-σιγά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το φτερό μέχρι να έχουμε μια εύκαμπτη ζύμη μόλις την πιέζουμε να γίνεται ένα ζυμάρι. Αν κολλάει δεν μας πειράζει. Μη βάλετε παραπάνω αλεύρι.
Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας και σχηματίζουμε με τα χέρια ένα κύκλο διαμέτρου 25 εκ. και πάχους 4 εκ.
Έπειτα την κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια (όπως κόβουμε την πίτσα). Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου να ροδίσει καλά στους 180 με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο! Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-20 λεπτά πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε κόβοντας τα οριζόντια μαζί με λίγο βούτυρο. Όνειρο!!
Μέχρι την επόμενη φορά καλά μαγειρέματα❤❤❤
Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ψίχουλα.
Έπειτα προσθέτουμε το τυρί, τη λιαστή ντομάτα, τη πάριζα και τη ρίγανη αν θέλετε.
Αφού ανακατευτούν, ρίχνουμε το μισό από το γάλα και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο σιγά-σιγά.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το φτερό μέχρι να έχουμε μια εύκαμπτη ζύμη μόλις την πιέζουμε να γίνεται ένα ζυμάρι. Αν κολλάει δεν μας πειράζει. Μη βάλετε παραπάνω αλεύρι.
Αποσύρουμε τη ζύμη από το μίξερ, την τοποθετούμε πάνω στον πάγκο εργασίας και σχηματίζουμε με τα χέρια ένα κύκλο διαμέτρου 25 εκ. και πάχους 4 εκ.
Έπειτα την κόβουμε σε 12 τριγωνικά κομμάτια (όπως κόβουμε την πίτσα). Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός πινέλου τα αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι.Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου να ροδίσει καλά στους 180 με αέρα σε προθερμασμένο φούρνο! Μόλις ετοιμαστούν τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10-20 λεπτά πάνω σε σχάρα.
Σερβίρουμε κόβοντας τα οριζόντια μαζί με λίγο βούτυρο. Όνειρο!!
Μέχρι την επόμενη φορά καλά μαγειρέματα❤❤❤
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου