Google+ Followers

Σάββατο, 16 Ιουλίου 2016

Banana cream breezers

{Στη βόλτα μου στο σούπερ μάρκετ το μάτι μου τράβηξαν οι υπέροχες, εξωτικές και μυρωδάτες μπανάνες! Σκέφτηκα ότι σε ένα ελαφρύ γλύκισμα ψυγείου θα ήταν ιδανικές... Νομίζω στη σημερινή συνταγή, η υφή αυτής της μους είναι η ωραιότερη που έχω φτιάξει και φάει...αν είναι και αρκετά παγωμένη, τύφλα να έχει το παγωτό το οποίο έχει και πιο πολλά (για μένα) περιττά λιπάρα... Τη διαφορά στην γεύση κάνει η πραγματική μπανάνα που έχω προσθέσει και το "τυρί κρέμα με γιαούρτι" που μόλις είδα ότι κυκλοφορεί ενθουσιάστηκα. Δε θα κρυφτώ...δύο μπολ
ακια έφαγα χτες...εξάλλου η μπανάνα κάνει πολύ καλό και οι θρεπτικές της ιδιότητες πολλές. Τέτοια ελαφρυά γλυκάκια νομίζω πρέπει να καταλαμβάνουν το ψυγείο μας με αυτή τη ζέστη και το λιοπύρι.}





Υλικά για 8 ατομικά "banana cream breezers":

▪1 φυτική σαντιγύ 500ml ( στη πράσινη χάρτινη συσκευασία)
▪1 τυρί κρέμα 200 γρ. (Έβαλα το philadelfia με γιαούρτι)
▪300 γρ. πολτό μπανάνας (ώριμες καθαρισμένες λιωμένες στο multi)
▪100 γρ. άχνη ζάχαρη
▪2 συσκευασίες γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Για τη διακόσμηση:

▪Φετούλες μπανάνας
▪φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση:

Αρχικά χτυπάω στο μίξερ τη φυτική σαντιγύ μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να σφίξει. Στη συνέχεια προσθέτω το τυρί κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνω και τις λιωμένες μπανάνες. Χτυπάω λίγο ακόμα και έτοιμη η μους μας. Την βάζω στο ψυγείο μέχρι να θρυμματίσω τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα χτυπάω χωρίς να γίνουν σκόνη...μου αρέσει να έχει και μερικά κομματάκια μέσα.
Μοιράζω τη μους σε μπολάκια και από πάνω ρίχνω τριμμένα μπισκότα. Στολίζω με φετούλες μπανάνας και αφήνω στο ψυγείο να παγώσουν πριν τα απολαύσω.