Bounty Tarts
{ Η ιδέα μου ήρθε όπως πάντα ανορθόδοξα...Στη βόλτα μου στο σούπερ μάρκετ...μία καρύδα (ευτυχώς) δε μου έπεσε στο κεφάλι από το πάνω ράφι όπως το μήλο στον Νεύτωνα, αλλά κύλησε μπροστά στα πόδια μου και σταμάτησε εκεί...! Σκεέφτηκα ότι δεν την έχω χρησιμοποιήσει όπως της πρέπει κι έτσι ξεπήδησε η σημερινή ΝΕΑ συνταγή!! Καλοκαιράκι... και για όσους έχουν μείνει στη πόλη και φαντάζονται εξωτικές παραλίες και καρύδες αυτό το γλυκάκι θα σας ταξιδέψει...! Πλούσια κρέμα ινδικής καρύδας, τυλιγμένη σε τραγανή πεντανόστιμη ζύμη και από πάνω λιωμένη σοκολάτα, που όλοι ξέρουμε πόσο ταιριάζει με τη καρύδα...Η γεύση του γλυκού θυμίζει τη γνωστή σοκολάτα "bounty" και μια μπουκιά αρκεί για να σου τρέξουν τα σάλια και να γίνει το "best seller" του καλοκαιριού σου αγαπητό "βουτυρομελάκι" μου!!}
Υλικά για 8 ατομικά (αρκετά χορταστικά) ταρτάκια. Για τη ζύμη:
▪ 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪ 1/2 κ.γλ. αλάτι
▪ 1 πρέζα ζάχαρη
▪ 150 γρ. βούτυρο παγωμένο (αυτό στο χρυσόχαρτο)
▪ 1 κ.σ. ξύδι
▪ 3 κ.σ. κρύο νερό
▪ αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
▪ λίγο γάλα εβαπορέ για το άλειμμα των "ταρτακίων"
Για τη γέμιση:
▪ 500 γρ. γάλα καρύδας
▪ 1/2 ποτήρι νερού τριμμένη ινδική καρύδα
▪ 80 γρ. ζάχαρη
▪ 30 γρ. κορν φλάουερ
▪ 2 αυγά
Για το σερβίρισμα:
▪ 1 κουβερτούρα λιωμένη
▪ λίγη τριμμένη ινδική καρύδα
Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια και τρίβω με το χέρι σχηματίζοντας "ψίχουλα" ζύμης.
Στη συνέχεια προσθέτω το ξύδι και λίγο λίγο το νεράκι πλάθοντας μία ζύμη σφιχτή χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα.
Χωρίζω τη ζύμη στα 8 μπαλάκια, (πατάω με τα χέρια το κάθε κομμάτι να ανοίξει ούτως ώστε να είναι πιο εύκολο μετά να ανοίξουμε με το πλάστη),
Τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για τη γέμιση:
Βάζω τα 300 γρ. γάλα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα καρύδας. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και λίγο πριν βράσει το γάλα καρύδας, το αδειάζουμε σε αυτό. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη τριμμένη καρύδα και ανακαυεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα ένα τα 8 ζυμαράκια σε στρογγυλά μικρά φύλλα. Το πάχος τους να είναι 0,5εκ.
Στη συνέχεια απλώνω 2 κ.σ γέμιση στο κέντρο του καθενός, αφήνοντας περιμμετρικά 2 εκ. κενό.
Γυρίζω προς τα μέσα το γύρω γύρω φύλλο και δημιουργώ ένα κόθρο. Θα είναι ανοιχτά από πάνω.
Αλείφω με αυγό, τα μεταφέρω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40'
Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και ρίχνω από πάνω λίγη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζω και με λίγη τριμμένη καρύδα! Έτοιμα!
Υ.Γ Μου περίσσεψε λίγη κρέμα, οπότε τη μοίρασα σε δύο μπολάκια, στόλισα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και λίγη τριμμένη καρύδα και τα έβαλα στο ψυγείο!!
Υλικά για 8 ατομικά (αρκετά χορταστικά) ταρτάκια. Για τη ζύμη:
▪ 210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪ 1/2 κ.γλ. αλάτι
▪ 1 πρέζα ζάχαρη
▪ 150 γρ. βούτυρο παγωμένο (αυτό στο χρυσόχαρτο)
▪ 1 κ.σ. ξύδι
▪ 3 κ.σ. κρύο νερό
▪ αλεύρι για το άνοιγμα των φύλλων
▪ λίγο γάλα εβαπορέ για το άλειμμα των "ταρτακίων"
Για τη γέμιση:
▪ 500 γρ. γάλα καρύδας
▪ 1/2 ποτήρι νερού τριμμένη ινδική καρύδα
▪ 80 γρ. ζάχαρη
▪ 30 γρ. κορν φλάουερ
▪ 2 αυγά
Για το σερβίρισμα:
▪ 1 κουβερτούρα λιωμένη
▪ λίγη τριμμένη ινδική καρύδα
Εκτέλεση για τη ζύμη:
Σε ένα μπολ ρίχνω το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη και το παγωμένο βούτυρο σε κομμάτια και τρίβω με το χέρι σχηματίζοντας "ψίχουλα" ζύμης.
Στη συνέχεια προσθέτω το ξύδι και λίγο λίγο το νεράκι πλάθοντας μία ζύμη σφιχτή χωρίς ιδιαίτερη ελαστικότητα.
Χωρίζω τη ζύμη στα 8 μπαλάκια, (πατάω με τα χέρια το κάθε κομμάτι να ανοίξει ούτως ώστε να είναι πιο εύκολο μετά να ανοίξουμε με το πλάστη),
Τυλίγω με μεμβράνη και τα βάζω στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για τη γέμιση:
Βάζω τα 300 γρ. γάλα καρύδας μαζί με τη ζάχαρη και τα βάζουμε στη φωτιά. Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το κορν φλάουρ, τα αυγά και το υπόλοιπο γάλα καρύδας. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και λίγο πριν βράσει το γάλα καρύδας, το αδειάζουμε σε αυτό. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει μια πηχτή κρέμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε τη τριμμένη καρύδα και ανακαυεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει.
Συναρμολόγηση:
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα ένα τα 8 ζυμαράκια σε στρογγυλά μικρά φύλλα. Το πάχος τους να είναι 0,5εκ.
Στη συνέχεια απλώνω 2 κ.σ γέμιση στο κέντρο του καθενός, αφήνοντας περιμμετρικά 2 εκ. κενό.
Γυρίζω προς τα μέσα το γύρω γύρω φύλλο και δημιουργώ ένα κόθρο. Θα είναι ανοιχτά από πάνω.
Αλείφω με αυγό, τα μεταφέρω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 40'
Τα βγάζω, τα αφήνω να κρυώσουν και ρίχνω από πάνω λίγη λιωμένη κουβερτούρα και πασπαλίζω και με λίγη τριμμένη καρύδα! Έτοιμα!
Υ.Γ Μου περίσσεψε λίγη κρέμα, οπότε τη μοίρασα σε δύο μπολάκια, στόλισα με λίγη λιωμένη κουβερτούρα και λίγη τριμμένη καρύδα και τα έβαλα στο ψυγείο!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου