Christmas apple pudding
{Ξεκινά η εβδομάδα της πιο ωραίας γιορτής και δε γινόταν να αρχίσει διαφορετικά...Την υφή και την αίσθηση αυτού του γλυκού στο στόμα σας δεν τη φαντάζεστε...Καραμελωμένα μήλα, αφράτη και ελαφριά κρέμα μαζί με τραγανό μελωμένο ψωμί... Φτιάξτε το, είναι απίθανο...!!! Ειδικά μέρες που κάνει κρύο θα σας ζεστάνει με τη γλύκα του! Ω ρε μάνα μου που λέμε και λαικιστί...!!}
Υλικά για 6 άτομα:
▪100 γρ. ζάχαρη
▪100 γρ. βούτυρο
▪4-5 μήλα καθαρισμένα σε λεπτές φέτες
▪250 ml κρέμα γάλακτος
▪250 ml γάλα
▪3 αυγά
▪400 γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
▪100 γρ. καρυδια τριμμένα
Εκτέλεση:
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνω τότε μέσα τα μήλα και τα μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν λίγο, γυρίζοντας τα μόνο μία φορά.
Τραβάω έπειτα τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το γάλα. Καλύπτω το πάτο ενός πυρεξ με μήλα, από πάνω στρώνω φέτες ψωμιού, καρύδι, κατόπιν άλλη μία στρώση μήλα και μετά πάλι ψωμί και καρύδι. Τελειώνω μέ λίγα μήλα ακόμα. Αδειάζω το μείγμα με το γάλα από πάνω και τελευταία στάζω τη καραμέλα που έχει μείνει στη κατσαρόλα από τα μήλα με ένα κουταλάκι. Αφήνω το ταψί στην άκρη μέχρι να μουσκέψει καλά το ψωμί. Προθερμαίνω το φούρνο στον αέρα στους 150° και ψήνω για μία ώρα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω αν θέλω με λίγη ζάχαρη άχνη.
Υλικά για 6 άτομα:
▪100 γρ. ζάχαρη
▪100 γρ. βούτυρο
▪4-5 μήλα καθαρισμένα σε λεπτές φέτες
▪250 ml κρέμα γάλακτος
▪250 ml γάλα
▪3 αυγά
▪400 γρ. ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
▪100 γρ. καρυδια τριμμένα
Εκτέλεση:
Σε μια πλατιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνω το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσουν.
Ρίχνω τότε μέσα τα μήλα και τα μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσουν λίγο, γυρίζοντας τα μόνο μία φορά.
Τραβάω έπειτα τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα μπολ χτυπάω με σύρμα τη κρέμα γάλακτος, τα αυγά και το γάλα. Καλύπτω το πάτο ενός πυρεξ με μήλα, από πάνω στρώνω φέτες ψωμιού, καρύδι, κατόπιν άλλη μία στρώση μήλα και μετά πάλι ψωμί και καρύδι. Τελειώνω μέ λίγα μήλα ακόμα. Αδειάζω το μείγμα με το γάλα από πάνω και τελευταία στάζω τη καραμέλα που έχει μείνει στη κατσαρόλα από τα μήλα με ένα κουταλάκι. Αφήνω το ταψί στην άκρη μέχρι να μουσκέψει καλά το ψωμί. Προθερμαίνω το φούρνο στον αέρα στους 150° και ψήνω για μία ώρα μέχρι να φουσκώσει και να πήξει η κρέμα. Αφήνω να κρυώσει και πασπαλίζω αν θέλω με λίγη ζάχαρη άχνη.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου