Φακελάκια με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα

{ Το φυστικοβούτυρο έμαθα να το τρώω και να τρελαίνομαι μαζί του από μικρή και αυτό το ωφείλω στο μπαμπά μου, που δεν υπήρχε περίπτωση να πάει σούπερ μάρκετ και να μη γυρίσει με ένα βάζο...Μου το άλλειφε στο ψωμί, πασπαλίζοντάς το με ζάχαρη, φανταστείτε για τι σνακ μιλάμε...! Σήμερα σκέφτηκα να ενώσω τη παράδοση με το μοντέρνο και διαφορετικό!! Και τί εννοω...Με τη λαχταριστή και χιλιοδοκιμασμένη ζύμη του ευβοιώτικου τυροπιταριού και γέμιση από το γνωστό "peanut butter & jello toast" εξ Αμερικής δημιούργησα έναν εξαιρετικό συνδυασμό και θα το δείτε κι εσείς όταν τα δοκιμάσετε!! Το πόσο ταιριάζει το φυστικοβούτυρο με τη μαρμελάδα δε φαντάζεστε...πόσο μάλλον όταν τυλίγονται σε ένα τραγανό χειροποίητο φύλλο..Πρωινό για απαιτητικούς ουρανίσκους και δυναμωτικό αν νιώθετε λίγο πεσμένοι...Δοκιμάστε αυτά τα πιτάκια και βάλτε το φυστικοβούτυρο ψηλά στη γευστική σας πυραμίδα όπως του αξίζει...!}





Υλικά για τη ζύμη (για 15 κομμάτια):

▪ 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪ 3 κ.σ. ελαιόλαδο
▪ 1 κ.γλ. αλάτι
▪ 2 κ.σ. ξύδι
▪ λίγο χλιαρό νερό

Για τη γέμιση:

▪ Φυστικοβούτυρο
▪ Μαρμελάδα της επιλογής σας
▪ Σουσάμι για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με το χλιαρό νερό το οποίο ρίχνω λίγο λίγο μέχρι να δημιουργηθεί μία μαλακή ζύμη που δε κολλάει στα χέρια. Τη σκεπάζω και την αφήνω να ξεκουραστεί για μία ώρα. 
Στη συνέχεια μοιράζω τη ζύμη σε 15 μπαλάκια. Σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγω το καθένα σε στρογγυλό λεπτό φύλλο. 



Απλώνω στο καθένα στη μέση από ένα κουταλάκι του γλυκού φυστικοβούτυρο και ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα.





Κλείνω σε σχήμα φακέλου όπως κάνω στα τυροπιτάρια προσέχοντας να βρέχω λίγο τις άκρες για να κολλάνε καλά και να μη βγει η γέμιση έξω κατά το τηγάνισμα . Τα καταβρέχω ελαφρά και από πάνω και πασπαλίζω με σουσάμι.



Τηγανίζω σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζω και τα αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. 

Σχόλια

Best Sellers