Caramel Cake
{ Αυτό το κέικ μέχρι να μου έρθει η πετριά να το φτιάξω, ομολογώ πως δε το είχα συναντήσει κάπου σαν Νίκη...σε κάποιο φούρνο ή κάποιο σπίτι π.χ κι έτσι το είχα κρυφό απωθημένο. Η ιδέα να κάνω ένα κέικ με γεύση καραμέλα με ενθουσίασε μιας και ξεκινάει επίσημα η εποχή που ένα κέικ είναι απαραίτητο στο σπίτι, ειδικά αν έχετε πιτσιρίκια που ξεκινούν το σχολείο ή αν νιώθετε εσείς οι ίδιοι μικρά παιδιά!♡ Αυτό το caramel cake είναι αφράτο και ζουμερό στο εσωτερικό του με έντονη τη γεύση της καραμέλας που αγαπώ. Η bitter κουβερτούρα στο γλάσσο που το αγκαλιάζει, δίνει την απόλυτη ισορροπία στη γεύση του με αποτέλεσμα να έχει γίνει ήδη ένα από τα αγαπημένα μου κέικ... Θα το λατρέψετε και μαζί με αυτό θα λατρέψουν όλοι εσάς μετά τη πρώτη δοκιμή. Νοστιμέψτε το σπίτι σας και αυτόν τον Σεπτέμβρη με caramel cake...Βουρ στη κουζίνα "βουτυρομελάκια" μου♡♡♡♡
Υλικά για μία φόρμα του κέικ:
▪3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪150 γρ. έτοιμη καραμέλα γάλακτος (χρησιμοποιω την bonne maman)
▪1 κουτ. γλυκού σόδα
▪½ κουτ. γλυκού αλάτι
▪2 βανίλιες
▪½ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
▪2 αβγά
▪1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
▪½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
▪10 καραμέλες βουτύρου ψιλοκομμένες
Για την επικάλυψη:
▪125 γρ. κρέμα γάλακτος
▪250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
▪1 κουτ. γλυκού μέλι
▪λίγες καραμέλες βουτύρου για στόλισμα από πάνω
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Βάζετε στο μίξερ το λάδι να χτυπηθεί με τη καραμέλα. Όταν ενωθούν προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το γάλα και . Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε το μίξερ.Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, εναλλάξ με το ζεστό νερό κι ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες καραμέλες βουτύρου. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Θα βγει απίστευτα ζουμερό και αφράτο...
Για το γλάσσο:
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μετά από 2 λεπτά ανακατεύετε με σπάτουλα προσθέτοντας και το μέλι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το ρίξετε πάνω από το κέικ. Στολίζετε με λίγες καραμέλες βουτύρου.
Υλικά για μία φόρμα του κέικ:
▪3 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
▪150 γρ. έτοιμη καραμέλα γάλακτος (χρησιμοποιω την bonne maman)
▪1 κουτ. γλυκού σόδα
▪½ κουτ. γλυκού αλάτι
▪2 βανίλιες
▪½ φλιτζάνι τσαγιού σπορέλαιο
▪2 αβγά
▪1 φλιτζάνι τσαγιού φρέσκο γάλα
▪½ φλιτζάνι τσαγιού ζεστό νερό
▪10 καραμέλες βουτύρου ψιλοκομμένες
Για την επικάλυψη:
▪125 γρ. κρέμα γάλακτος
▪250γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια
▪1 κουτ. γλυκού μέλι
▪λίγες καραμέλες βουτύρου για στόλισμα από πάνω
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες. Βάζετε στο μίξερ το λάδι να χτυπηθεί με τη καραμέλα. Όταν ενωθούν προσθέτετε σταδιακά τα αβγά και μετά το γάλα και . Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά σταματάτε το μίξερ.Στη συνέχεια προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα του αλευριού ρίχνοντάς το από σουρωτήρι, εναλλάξ με το ζεστό νερό κι ανακατεύετε με σπάτουλα μέχρι να πάρετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε τις ψιλοκομμένες καραμέλες βουτύρου. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ. Ψήνετε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 35 λεπτά περίπου. Το ξεφουρνίζετε και αφήνετε να κρυώσει. Θα βγει απίστευτα ζουμερό και αφράτο...
Για το γλάσσο:
Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τη ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Μετά από 2 λεπτά ανακατεύετε με σπάτουλα προσθέτοντας και το μέλι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.Αφήνετε να κρυώσει λίγο πριν το ρίξετε πάνω από το κέικ. Στολίζετε με λίγες καραμέλες βουτύρου.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου