ChocOrange Cookies

{Τελικά αυτό που λένε ότι όταν αγαπας κάτι και κάποιον δε κουράζεσαι ποτέ, το καταλαβαίνω όλο και περισσότερο...Μεσημέρι Τετάρτης, οδηγώντας από το ραδιόφωνο για το σπίτι σκέφτομαι..."Ωραία, θα ξαπλώσω λίγο το μεσημεράκι που δεν έχω κάτι να κάνω..." Που, ποιος, πότε??? Μπάινω σπίτι και βλέπω τα ζουμερά πορτοκάλια που πήρε πρωί πρωι από το μανάβη ο μπαμπάς "βουτυρόμελου". Σκέφτηκα ότι έχω καιρό να κάνω ένα μπισκότο κι έτσι ξετρύπωσε η σημερινή νέα συνταγή του blog.♡ Είναι κολασμένα αν και νηστίσιμα...λιώνουν στο στόμα και αν έχεις και χειροποίητη μαρμελάδα σπίτι τότε ΧΑΜΟΣ!!! Το πρωινό και απογευματινό σας καφεδάκι βρήκε το καλύτερο ταίριασμα και ο φούρνος σας αν είχε στόμα και μιλούσε θα σας το 
έλεγε το "thank you"...Θα μοσχοβολήσει το στόμα και το σπίτι σας, μπέσα σας μιλάω! Ποιο αρωματικό χώρου??? Εδώ σας έχω...!}







Υλικά για 14 μπισκότα:

▪250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
▪1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
▪50 γρ. ζάχαρη
▪30 γρ. μέλι
▪105 γρ. σπορέλαιο
▪50 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι
▪ξύσμα απλο μισό πορτοκάλι
▪1 κ.γλ. κονιάκ
▪14 κ.γλ κοφτά μαρμελάδα πορτοκάλι
▪1 κουβερτούρα λιωμένη  


Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τη ζάχαρη και όλα τα υγρά υλικά για τα μπισκότα ( μέλι, χυμό, σπορέλαιο, ξύσμα και κονιάκ). Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα ρίχνω τα στερεά υλικά ( αλεύρι στο οποίο έχω ανακατέψει το μπέικιν). Ζυμώνω και αν δω να κολλάει η ζύμη προσθέτω λιιίγο αλευράκι).
Χωρίζω τη ζύμη σε 14 μπαλάκια και πλάθω στρογγυλά μπισκότα τα οποία πατάω λίγο και αραδιάζω σε ένα ταψί. Σε κάθε μπισκότο στο κέντρο του βάζω από ένα κ.γλ. μαρμελάδα πορτοκάλι.
Ψήνω τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 18'.
Τα βγάζω, τα αφήνω σε μια σχάρα να κρυώσουν κι έπειτα ρίχνω σε καθένα από πάνω λιωμένη κουβερτούρα (τη λιώνω στα μικροκύμματα). Αφήνω να σφίξει η σοκολάτα αν έχω υπομονή και απολαμβάνω!  

Σχόλια

Best Sellers