Vintage Cinnamon-Rosemary drink
{ Οι ονομαστικές γιορτές είναι στο φόρτε τους...Από την άλλη η πιο γλυκιά γιορτή του χειμώνα κι εννοώ αυτή των Χριστουγέννων είναι πολύ κοντά...τόσο που ήδη μυρίζω τη γαλοπούλα και τα μελομακάρονα με σοκολάτα της μαμάς μου...Γι αυτό σκέφτηκα αυτό το ποτάκι που μυρίζει δεντρολίβανο, κανέλα και "σπίτι" για να το απολαμβάνετε ανάμεσα στους πρωινούς καφέδες σας, τις χοιρινές μπριζόλες, τη γέμιση της γαλοπούλας....Ανάμεσα στα γέλια και τις στιγμές συγκίνησης με τους δικούς σας ανθρώπους... Είναι τέλειο για τις κρύες μέρες του χειμώνα και το άρωμά του θα σας μεθύσει δημιουργώντας σας ζεστά συναισθήματα...Μπορεί να πείτε κι ένα τραγούδι...!}
Υλικά για το σιρόπι δεντρολίβανου:
Υλικά για το σιρόπι δεντρολίβανου:
▪1/2 κούπα μέλι
▪1/2 κούπα νερό
▪6 κλαδάκια δεντρολίβανο
▪3 ξυλάκια κανέλας
Για ένα κοκτέιλ:
▪4 κ.γλ. σιρόπι δεντρολίβανου
▪1 φλούδα πορτοκάλι
▪1 κλαδάκι δεντρολίβανο για γαρνίρισμα
▪40 ml ρούμι της αρεσκείας σας
▪30 ml amita πορτοκάλι
▪2-3 παγάκια
▪πραλίνα φουντουκιού για το χείλος του ποτηριού στο σερβίρισμα
▪πραλίνα φουντουκιού για το χείλος του ποτηριού στο σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Ξεκίνησε φτιάχνοντας το σιρόπι κανέλας-δεντρολίβανου. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτεις το μέλι, το νερό, το δεντρολίβανο και τα ξυλάκια κανέλας και το βάζεις σε μέτρια φωτιά. Όταν πάρει βράση το κατεβάζεις και το αφήνεις να κρυώσει εντελώς, αφαιρείς τα κλαδάκια δεντρολίβανου και τα ξυλάκια κανέλας και το διατηρείς σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο, για πολλά κοκτέιλ.
Πάμε τώρα να συναρμολογήσουμε το κοκτέιλ μας...
Παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι και βουτάμε το χείλος του στη πραλίνα. Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πάγο κι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Έτοιμο...
Παίρνουμε ένα χαμηλό ποτήρι και βουτάμε το χείλος του στη πραλίνα. Έπειτα βάζουμε όλα τα υλικά, τα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με πάγο κι ένα κλαδάκι δεντρολίβανο. Έτοιμο...
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου