Μπισκότα με καραμέλα γάλακτος


 {Κάποιοι λένε ότι ο καναπές, η σαλονοτραπεζαρία, το σύνθετο και άλλα έπιπλα των "120 Ελλήνων Κατασκευαστών Επίπλων" είναι συναίσθημα και τέτοια κουλά! Εγώ λέω ότι τα μπισκότα είναι συναίσθημα και όχι μόνο! Πρώτον τα φτιάχνεις ανά πάσα στιγμή πολύ εύκολα, δεύτερον είσαι τυλιγμένος από μυρωδιές από την ώρα που χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τρίτον νιώθεις τη ζεστασιά όταν κολλάς τη μούρη σου στο φούρνο να τα βλέπεις να μεγαλώνουν και να φουσκώνουν! Ούτε παιδιά να ήταν κι εσύ η μάνα τους! Αν μιλάμε δε ΓΙ ΑΥΤΌ το μπισκότο με γέμιση καραμέλας γάλακτος, τότε φτάνουμε στην αληθινή και παντοτινή αγάπη! 




Σας υπόσχομαι νοστιμιά, "αφρατάδα" και ταξίδεμα, μιας και η κανελοζάχαρη από πάνω σε πάει πίσω! Τότε που σε κάθε γιορτή στο σπίτι φτιάχναμε λουκουμάδες! Φτιάχτε τα σήμερα για "το αποδίπλα του καφέ σας" το Σαββατοκύριακο!
Συνοψίζοντας σας δίνω τρεις λόγους να μπείτε στη κουζίνα:
  1. Αυτό το μπισκότο είναι γεμιστό με καραμέλα γάλακτος! 
  2. Αυτό το μπισκότο είναι "παναίαμ"!  
  3. Και τέλος αυτό το μπισκότο εναι όπως όταν βρίσκεις την αγάπη της ζωής σου! 

Μέχρι την επόμενη συνταγή stay hangry!





Υλικά για 22 μπισκότα:


-220 γρ. βούτυρο αγελάδας παγωμένο από το ψυγείο και κομμένο σε κομματάκια
-110 γρ. καστανή ζάχαρη
-120 γρ. γιαούρτι 2%
-100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
-280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
-καραμέλα γάλακτος (εγώ βάζω τη bonne maman) Μπορείτε να βάλετε και καραμελωμένο ζαχαρούχο αν έχετε υπομονή να το βράζετε για ώρες!
-άχνη ζάχαρη και κανέλα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

 Στο κάδο του μίξερ και με το φτερό (αν έχετε) χτυπάτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν! Στη συνέχεια προσθέτετε αλεύρι, μπέικιν και αλάτι! Χτυπάτε κι άλλο με το μίξερ ή συνεχίζετε με το χέρι αν δεν έχετε φτερό! Τέλος ρίχνετε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύετε να πάνε παντού στη ζύμη. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και βάζετε ένα μισάωρο στο ψυγείο να σταθεί!
Βγάζετε και πάμε για τη συναρμολόγηση: 

Σε ένα ταψί απλώνετε λαδόκολλα (Εγώ δεν είχα και μου 'γινε το ταψί χάλια! Μία ώρα έτριβα)

Λοιπόν τώρα μοιράζω τη ζύμη στη μέση! Με τη μισή φτάχνω στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 4 εκ. και τα αραδιάζω στο ταψί.




Πάνω στο κάθε μπισκότο κάνω μία εσοχή στο κέντρο με ένα κουταλάκι και βάζω από ένα κουταλάκι του γλυκού καραμέλα γάλακτος.




Με την υπόλοιπη ζύμη κάνω άλλα τόσα στρογγυλά μπισκότα και τα βάζω πάνω σε αυτά με τη καραμέλα σαν καπάκι.



Πατάω το κάθε διπλό μπισκότο με ένα πιρούνι καλά να ενωθούν το πάνω και το κάτω κι έτσι να εγκλωβιστεί η καραμέλα στη μέση.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20'-25', ανάλογα το φούρνο σας.
Βγάζω, αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με κανελοζάχαρη.

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Πιέζουμε την επιφάνεια των μπισκότων ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/biskota-me-zaxarouxo/#sthash.y5sDRmNB.dpuf
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη και το ζαχαρούχο και τα χτυπάμε με το φτερό. Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και στο τέλος τις σταγόνες σοκολάτας. Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά στο ψυγείο. Πλάθουμε μικρές μπάλες στο μέγεθος ενός καρυδιού και τις τοποθετούμε στην λαμαρίνα του φούρνου πάνω σε λαδόκολλα, αφήνοντας κενό μεταξύ τους γιατί θα απλωθούν στο ψήσιμο. Πιέζουμε την επιφάνεια των μπισκότων ελαφρώς με ένα πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 15 λεπτά περίπου. - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/biskota-me-zaxarouxo/#sthash.y5sDRmNB.dpuf

  • 20 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/biskota-me-zaxarouxo/#sthash.y5sDRmNB.dpuf

  • 20 γρ. βούτυρο αγελάδας, κομμένο σε κομμάτια
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • - See more at: http://www.steliosparliaros.gr/paidika/me-zaxarouxo/biskota-me-zaxarouxo/#sthash.y5sDRmNB.dpuf

    Σχόλια

    Best Sellers