Φουσίλι ολικής σε κρασάτη σάλτσα με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα





{Bρείτε μου έναν, ΈΝΑΝ που να μη τρώει τα ζυμαρικά τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα άνετα! Από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο τα ζυμαρικά αποτελούν ιδανικό πιάτο, αφού μπορείς να χορτάσεις τρώγοντας τα από σκέτα με τυρί μέχρι να τα συνδιάσεις με τη πιο λαχταριστή σάλτσα! Τη σάλτσα αυτή που θα έρθει και θα κολλήσει πάνω τους κάνοντας σε,  να τρελαθείς από γεύση και μουγκριτά! 




 Το καλό λοιπόν πρέπει να το απολαμβάνουν όλοι, γι αυτό την έμπνευση που είδα στα ζυμαρικά macareux, έπρεπε πάση θυσία να τη μοιραστώ μαζί σας! Η βόλτα μου στο φανταστικό εργαστήριο του Γιώργου στη Χαλκίδα που έχει όλα τα κομφόρ, με έκανε πολύ χαρούμενη που υπάρχουν ακόμα νέοι άνθρωποι που τολμούν να κάνουν το καλύτερο με όποιο κόστος!




Τα ζυμαρικά πέρασαν άθικτα από αιώνες και μόδες και είναι σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Προσαρμόστηκαν στις σημερινές διατροφικές μας ανάγκες και μετατράπηκαν σε ένα πλήρες γεύμα άκρως υγιεινό και θρεπτικό ως απάντηση στα fast food που μόνο κακό μας κάνουν!

  Σήμερα επέλεξα μία από τις πολλές γεύσεις των macareux, τα "φουσίλι ολικής με λιναρόσπορο" και τα πάντρεψα με μια τέλεια κρασάτη σάλτσα με κοτόπουλο και λιαστή ντομάτα! Το αποτέλεσμα εθιστικό, κάτι που θα το δείτε και μόνοι σας! Μη ξεχνάτε ότι ο λιναρόσπορος δρα κατά της κακής χολιστερίνης, κατά της δυσκοιλιότητας και σε πολλά πολλά άλλα! 



Υ.Γ. Ο άντρας μου δάκρυσε από το πόσο νόστιμο είναι αυτό το πιάτο! Αλήθεια! <3





Υλικά για 4 άτομα (ή 2 πολύ πεινασμένα):

-1 συσκευασία φουσίλι ολικής ή όποιο ζυμαρικό επιθυμείτε
-1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
-ελαιόλαδο
-1 σκελίδα σκόρδο
-1/2 ποτήρι νερού λευκό ξηρό κρασί
-4-5 λιαστές ντομάτες 
-2 κ.σ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά
-αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
-φρέσκο κρεμμυδάκι και παρμεζάνα (ή όποιο άλλο τριμμένο τυρί θέλετε) για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

 Αρχικά βράζουμε τα ζυμαρικά μας με βάση τις οδηγίες βρασμού της συσκευασίας και τα κρατάμε στην άκρη.
Στη συνέχεια κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μπουκιές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά και τους ρίχνουμε και ρίγανη.
Τώρα σε μία φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο να καλύψει το πάτο. Μόλις ζεσταθεί καλά, σωτάρουμε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές και να θωρακιστεί. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο που έχω ψιλοκόψει και σωτάρω μαζί με το κοτόπουλο για 1'. Έπειτα σβήνω με το κρασί. Περιμένω να εξατμιστεί και ρίχνω νεράκι ίσα να καλύψει το κοτόπουλο. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά και σιγοβράζω για 30-35'. Προς το τέλος ρίχνω τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και τη κρέμα γάλακτος και αφήνω να δέσουν όλα μαζί για 2-3 βράσεις. Στη τελευταία βράση ρίχνω μεσα τα ζυμαρικά και ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρω με φρέσκο κρεμμυδάκι, παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σχόλια

Best Sellers