Ντοματοκεφτές "ο καλοκαιρινός"


 Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για ντοματοκεφτέδες and that's a promise!! Τραγανοί, ζουμεροί, πεντανόστιμοι και χωρίς καθόλου τη λαδίλα που συνήθως ακολουθεί αυτές τις συνταγές!! Και μιας και ήρθε καλοκαιράκι και η ντομάτα είναι στα καλύτερά της, δοκιμάστε τους και δε θα χάσετε! Πάνε εξαιρετικά με κρύα μπύρα, κρασάκι και παντός είδους παγωμένα αναψυκτικά!


Υλικά


  • 400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες και 200 γρ. στον τρίφτη)
  • 1 κρεμμύδι μικρό στο τρίφτη
  • 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 10 φύλλα δυόσμο
  • 200 γρ φέτα σκληρή και θρυμματισμένη με το χέρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη 
  • πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα 200 γρ. από τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
  • Τρίβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. από τις ντομάτες στο τρίφτη.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδι, μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλέυρι. 
  • Τελευταία προσθέτουμε και τη φέτα.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι ή τυροκαυτερή.
  • Α! Και μία κρύα μπύρα!!!!!!





Σχόλια

Best Sellers