Ντοματοκεφτές "ο καλοκαιρινός"
Αυτή είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για ντοματοκεφτέδες and that's a promise!! Τραγανοί, ζουμεροί, πεντανόστιμοι και χωρίς καθόλου τη λαδίλα που συνήθως ακολουθεί αυτές τις συνταγές!! Και μιας και ήρθε καλοκαιράκι και η ντομάτα είναι στα καλύτερά της, δοκιμάστε τους και δε θα χάσετε! Πάνε εξαιρετικά με κρύα μπύρα, κρασάκι και παντός είδους παγωμένα αναψυκτικά!
Υλικά
- 400 γρ. ντομάτες (200 γρ. ψιλοκομμένες και 200 γρ. στον τρίφτη)
- 1 κρεμμύδι μικρό στο τρίφτη
- 260 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 10 φύλλα δυόσμο
- 200 γρ φέτα σκληρή και θρυμματισμένη με το χέρι
- αλάτι
- πιπέρι
- ρίγανη
- πάπρικα καπνιστή (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τα 200 γρ. από τις ντομάτες και τα μυρωδικά.
- Τρίβουμε τα υπόλοιπα 200 γρ. από τις ντομάτες στο τρίφτη.
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα παραπάνω υλικά (ντομάτες, κρεμμύδι, μυρωδικά), ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και σταδιακά το αλέυρι.
- Τελευταία προσθέτουμε και τη φέτα.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα οι ντοματοκεφτέδες μας και τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας τους ντοματοκεφτέδες με γιαούρτι ή τυροκαυτερή.
- Α! Και μία κρύα μπύρα!!!!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου