Pina Colada sorbet


Βουτυρομελάκια μου τι ζέστα είναι αυτή τούτο το καλοκαίρι? Ρητορική είναι η ερώτηση! Ξέρω, και απ'ότι άκουσα έρχεται δεύτερος καύσωνας! Δεν είμαι όμως εδώ για να σας λέω το καιρό, αλλά για να προτείνω συνταγές που κολλάνε με το καιρό! 🌞







Είμαι άνθρωπος που προσπαθεί να κρατηθεί και να γευτεί τη κάθε σταγόνα του ζεστού τέλειπυ καλοκαιριού, τα καταπληκτικά καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά, τα βράδια στις ακροθαλασσιές και φυσικά όλα τα παγωμένα γλυκάκια. Αυτό το Pina Colada Sorbet είναι ένα από τα αγαπημένα μου γλυκάκια αυτό το καλοκαίρι και πρέπει σίγουρα να το δοκιμάσετε πριν ξεκινήσουν οι δροσιές του Φθινοπώρου. 



Αυτό το σορμπέ δε θα μπορούσε να γίνει ευκολότερο. Απλά αναμειγνύεις όλα τα συστατικά στο μπλέντερ και καταψύχεις. Είναι ένα από τα πιο κρεμώδη σορμπέ που έχετε δοκιμάσει ποτέ και βρίσκεις σε αυτό ότι ψάχνεις σε μια γνήσια Pina Colada. Φρέσκο ανανά, γάλα καρύδας, χυμό lime και λίγο μαύρο ρούμι. Το τέλειο κλείσιμο ενός καλοκαιρινού γεύματος.


Υλικά:

-1 φρέσκο ανανά καθαρισμένο, σε κύβους
-1 κούπα γάλα καρύδας
-2/3 της κούπας ζάχαρη
-χυμό από 1 lime
-2 κ.σ. μαύρο ρούμι
-1/2 κ.γλ. εκχύλισμα καρύδας (προαιρετικά)



Εκτέλεση:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάω καλά τον ανανά να γίνει πουρές, χωρίς να έχει μέσα κομματάκια. Έπειτα προσθέτω και όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζω το μείγμα σε ένα τάπερ που κλείνει αεροστεγώς και το βάζω στη καταψυξη. Ανά μία ώρα για 3-4 ώρες το βγάζω και το χτυπάω για 2'-3' στο μίξερ. Αυτό για να μη κάνει κρυσταλλάκια, αλλά και να είναι ανάλαφρη η υφή του. Θα ξετρελαθείτε. Απλά σερβίρετε αμέσως μόλις βγει από τη κατάψυξη. Θα χρειαστει 4-5 ώρες να παγώσει!

Σχόλια

Best Sellers