Γλυκιές κολοκυθόπιτες


Το Φθινόπωρο είναι εδώ αγαπητά μου "βουτυρομελάκια". Το ίδιο κι εγώ μιας και απείχα καιρό από το blog. Βλέπετε έγινα μανούλα μιας γλυκύτατης μπεμπούλας και ο χρόνος είναι κάπως περιορισμένος! Τέλεια περιορισμένος όμως❤ Λοιπόν στο δια τάυτα σας έχω την πίτα της εποχής που δεν είναι άλλη από γλυκιά κολοκυθόπιτα με τη κανελίτσα της, τα καρυδάκια της, τις σταφίδες της! Όλα της! Τις έκανα ατομικές για να είναι εύκολο να τις παίρνεις στο χέρι και να τις τρως παντού! Στο σχολείο, στη δουλεια, παντου! Καλή επιτυχία! Για όποια ερώτηση σας, είμαι εδώ! Ραντεβού στην επόμενη συνταγή!




Υλικά για 9 ατομικές κολοκυθόπιτες:

Υλικά:
Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. νερό χλιαρό
Για τη γέμιση:
  • 1 κιλό κολοκύθα γλυκιά (λύρα) τριμμένη σε χοντρό τρίφτη
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού σταφίδες ξανθές 
  • 1 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.σ. κοφτή κανέλα
  • 2-3 πρέζες μοσχοκάρυδο(προαιρετικά)
  • 2 πρέζες γαρύφαλλο
  • άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση:

Για τη ζύμη

1. Σε ένα μπολ  προσθέτουμε το αλεύρι, το λάδι, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε.
2. Προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
3. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα, σκεπασμένη με μια πετσέτα. Έπειτα χωρίζω τη ζύμη σε 9 μπαλάκια. Τα αλευρώνω και τα αφήνω στην άκρη μέχρι να τα δουλέψω.


Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο ( το υπόλοιπο το κρατάμε για το λάδωμα των φύλλων αργότερα) και σοτάρουμε την κολοκύθα για 10′, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσει και να σωθούν όλα τα υγρά της. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο. Ανακατεύουμε καλά. Έτοιμη.

Συναρμολόγηση:
Ανοίγω με τον πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια σε στρογγυλό λεπτό φυλλαράκι. Σκορπίζω στο καθένα λίγη γέμιση αφού το έχω λαδώσει με ένα πινέλο. Τα κλείνω σε ρολλάκι κι έπειτα τα στρίβω σα σαλιγκαράκια. Τα βάζω σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα λαδώνω από πάνω. Τα ραντίζω και με λίγο νεράκι και ψήνω στους 180 αέρα προθερμασμένο για 50' να ροδίσουν καλά. Τα βγάζω και αφού κρυώσουν τα πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη και κανέλα. Καλή όρεξη και εύχομαι ένα γλυκό Φθινόπωρο σε όλους!❤

Πέτυχε!!!❤ Εδώ ο σύζυγος και δοκιμαστής!

Υ.Γ. Αν δε θέλετε να κουραστείτε τρίβοντας κολοκύθες που είναι σα να σπας πέτρες στα κάτεργα, υπάρχουν στο εμπόριο ωραιότατες έτοιμες καθαρισμένες κολοκύθες και μαγειρεμένες στον ατμό. Εγώ αυτό θα κάνω την επόμενη φορά! Είναι έτοιμες προς χρήση. Δε χρειάζονται μαγείρεμα και είσαι και σίγουρος για τη νοστιμιά. Πολλές φορές οι φρέσκες είναι άνοστες. Αν λοιπόν πάρετε του εμπορίου που είναι στον ατμό, απλά τη λιώνετε με το πιρούνι και προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης!

Σχόλια

Best Sellers